Articles

Hver Pilot skal kende disse 5 aerodynamiske fakta om Flaps

Hvis du er pilot, skal du kende disse udenad.

1) forlængende klapper øger camber eller krumning af din vinge.

når du forlænger klapperne på dit fly, sænker du flyets stallhastighed og øger samtidig træk. Når din vinge har en højere camber, har den også en højere løftekoefficient, hvilket betyder, at den kan producere mere løft i en given angrebsvinkel.

2) udvidelse af klapper reducerer dit flys stallhastighed.

fordi din vinge skaber mere løft med klapperne nede, behøver du ikke så meget angrebsvinkel for at afbalancere de fire flyvekræfter. Og fordi du kan flyve i en lavere angrebsvinkel med udvidede klapper, vil din stallhastighed også være lavere.

3) udvidelse af klapper øger træk.

som de siger, “intet i livet er gratis”, og det samme gælder for lift. Når du producerer mere løft, producerer du mere induceret træk. Men den stigning i træk kan være meget nyttig, især når du lander, som vi kommer til Om lidt.

4) indstillinger for Startklap varierer typisk mellem 5-15 grader.

fly bruger startklapindstillinger, der normalt er mellem 5-15 grader (de fleste jetfly bruger også forkant lameller). Det er lidt anderledes end landing, når fly typisk bruger 25-40 grader af klapper.

hvorfor den reducerede flap indstilling? Ved at udvide klapperne lidt drager dit fly fordel af stigningen i lift (på grund af camber), men det betaler ikke den høje trækstraf forårsaget af fuldt udvidede klapper.

5) Når du lander, udvider du typisk dine klapper tæt på maksimal indstilling.

ved at sætte klapperne ud hele vejen maksimerer du den lift og træk, som din vinge producerer.

dette giver dig to forskellige fordele: 1) Du har en langsommere stallhastighed, hvilket betyder, at du kan lande langsommere, og 2) du producerer mere træk, som giver dig mulighed for at flyve en stejlere nedstigningsvinkel til landingsbanen.

vil du være pilot? Start din flyvetræning med Thrust Flight i dag. Læs mere og kom i gang her.

Bliv en bedre pilot.
Abonner på Boldmethod email og få virkelige verden flyvende tips og oplysninger direkte til din indbakke, hver uge.

Sign Up