Articles

Kardiovaskulær Fitness-Cardio træning

Synopsis: der er så meget snak om behovet for at have god kardiovaskulær fitness for at opretholde et godt helbred i disse dage.(1)

forfatter: Dave Tupniak

udgivet: 2009-02-10 opdateret: 2016-03-26

Main Digest

der er så meget snak om behovet for at have god kardiovaskulær kondition for at opretholde et godt helbred i disse dage.

kardiovaskulær kondition defineres som hjertets, blodcellernes og lungernes evne til at levere iltrigt blod til det arbejdende muskelvæv og musklernes evne til at bruge ilt til at producere energi til bevægelse. Denne type fitness er en sundhedsrelateret komponent i fysisk kondition, der er forårsaget af vedvarende fysisk aktivitet.

men for nogen uden viden om emnet kan der være en vis forvirring om præcis, hvad kardiovaskulær fitness betyder, og hvordan man hæver niveauet af deres kardiovaskulære fitness.

denne artikel har til formål at præcisere præcis, hvad kardiovaskulær fitness er, fordelene ved kardio træning og de grundlæggende principper for at øge dem kardiovaskulær fitness.

kardiovaskulær fitness, også kendt som cardio-respiratorisk udholdenhed, er et udtryk, der bruges til at beskrive en unik form for muskulær udholdenhed. I det væsentlige beskriver den effektiviteten, hvor lungerne, hjertet og det vaskulære system fungerer for at give ilt til kroppens arbejdsmuskler, så muskelens anstrengelse kan opretholdes. Selvfølgelig er der mange faktorer, der kan påvirke kardiovaskulær kondition, herunder hjertefrekvens, slagvolumen og muskelcellernes evne til at optage ilt ud af blodet. Når vi træner vores kroppe i den aerobe tærskel, som jeg vil forklare senere, får vi flere ændringer i vores krop til at forekomme. Vores generelle stofskifte begynder at stige, vores muskler øger deres stofskifte, effektiviteten af at levere blod tilbage til vores hjerte øges, og til gengæld øges effektiviteten, hvormed vores hjerte fungerer, ved at levere blod til vores arbejdsvæv.

fordelene ved kardiovaskulær fitness er mange.

den første fordel ville være, at den styrker både hjertemusklen og de muskler, der er involveret i vejrtrækning, såsom lungerne. Ikke alene kan vi udføre vedvarende perioder med anstrengelse med minimal ubehag der er også fysiologiske fordele såsom at reducere dem blodtryk, øget hvile stofskifte til at forbrænde fedt, og frigivelse af endorfiner til hjernen, som giver os en generel følelse af velvære faldende chance eller afværge depression og angst. Listen kan blive ved og ved. Hvad du behøver at vide er, at de sundhedsmæssige fordele ved at komme ind i en god kardiovaskulær tilstand er mange.

før vi begynder at se på forskellige aktiviteter for at øge din kardiovaskulære kondition, skal nogle grundlæggende principper deles. For at ulovlig en ændring i kroppen skal man stresse deres krop til en tilstand, hvor hjertet slår med en hastighed svarende til mindst 75% af alderen forudsagt maksimal hjertefrekvens med det formål at komme til 85%. For begyndere derude er det vigtigt, at du ikke forsøger at forfaldne det. Det tager tid for kroppen at foretage ændringer, og ved at overdrive det sætter du din krop i fare, husk ikke at nyde øvelsen.

vælg en aktivitet, som du vil nyde at gøre. Det behøver ikke at komme videre til en elliptisk maskine eller løbebånd, medmindre du nyder at udføre den type aktivitet. Afhængigt af dit nuværende niveau fitness, en magt gåtur udenfor kan være alt hvad du behøver for at få hjertet i gang. Du kan også løbe udenfor, cykle, klatre op ad trappen, svømme, in-line skøjteløb, gå på vandretur, spille tennis eller endda lege med børnene udenfor. Jeg er sikker på, at du kan tænke på nogle andre aktiviteter herfra, der kan få din puls op og holde den op.

tidskravet varierer afhængigt af den intensitet, du træner, men generelt vil du stræbe efter 30-90 minutter på de fleste dage, hvor det absolutte minimum er 30 minutter 3 gange om ugen. Hvis du finder det for svært at gå i alle 30 minutter på en gang, skal du bryde det op. Gør 15 ad gangen og gør 15 minutter en anden. Dette bør dog kun være for begyndere. Du bør forsøge at komme til et punkt, hvor 30 minutters kontinuerlig træning let kan opretholdes.

intensiteten, som du træner med, vil meget bredt afhængigt af dit startkonditionsniveau. Vi har allerede diskuteret puls, men der er lettere måder at afgøre, om du træner hårdt nok uden at overdrive det. Du kan arbejde ud af skalaen 10, hvor 1 stort set ikke gør noget, og 10 går helt ud. Du vil prøve at komme til en 6-8. Begyndere kan kun være i stand til at gå på disse niveauer i korte perioder. Det er okay, så længe du forsøger at arbejde op over tid for at gøre mere. Hvis du har en træningspartner, er den nemmeste måde at bestemme din intensitet på at tale med din træningspartner. Hvis du arbejder så hårdt, at du ikke kan holde en samtale i gang, fordi du er for forpustet, arbejder du hårdt. Du skal udøve dig selv, men ikke dræbe dig selv.

Jeg håber, at disse oplysninger giver en vis klarhed og giver en vis opmuntring til at øge dit kardiovaskulære fitnessniveau.

relaterede dokumenter

vigtigt (1)

• handicappede verden er strengt en nyhed og information hjemmeside leveres til generelle oplysende formål og udgør ikke lægelig rådgivning. Materialer, der præsenteres, er på ingen måde ment som en erstatning for professionel medicinsk behandling af en kvalificeret praktiserende læge, og de skal heller ikke fortolkes som sådan. Ethvert 3. parts tilbud eller reklame på disabled-world.com udgør ikke godkendelse af handicappede verden. Rapporter venligst forældede eller unøjagtige oplysninger til os.

side Citation: