Articles

Lav Carb fermenterede fødevarer

sammen med flere andre diætmodeller vælger mange mennesker at begrænse kulhydrater i deres måltidsplanlægning. En vigtig faktor i ethvert menuprogram er inkluderingen af masser af næringsrige fødevarer.

men nogle mennesker på lav-carb-programmer har tendens til at vige væk fra gærede fødevarer for at holde deres kulhydratantal lavt. Dette er dog ikke nødvendigt.

Hvad er de vigtigste fødevarer, der skal undgås, når man spiser lav-carb?

den vigtigste mad, der skal undgås, hvis man spiser lavt kulhydrat, er sukker i sine forskellige former. Dette inkluderer hvidt og brunt sukker, honning, ahornsirup, andre naturlige sødestoffer og endda frugter med højt sukkerindhold.

næste på listen for at undgå ville være stivelse. Disse omfatter alle korn, kartofler, nogle bønner og nogle stivelsesholdige grøntsager som gulerødder og rødbeder.

nu, for at være klar, indeholder stort set alle fødevarer kulhydrater, men nogle har meget mere end andre. En gulerod, for eksempel, indeholder flere kulhydrater end et salatblad, men ville være et meget bedre valg end et stykke brød til dem, der begrænser deres kulhydrater.

hvordan fermentering sænker CARB COUNT af fødevarer

en af skønhederne i fermenteringsprocessen er, at det faktisk sænker kulhydratantalet af den mad, du fermenterer.

fermentering opstår, når bakterier fester ud af kulhydraterne, der findes i en fødevare. Ved at lave kombucha er maden sukkeret. Ved fremstilling af surdejsbrød er maden melet. Ved fremstilling af surkål er maden kulhydraterne i kålen. Ved fremstilling af yoghurt er mad den laktose, der naturligt forekommer i mælk.

ved fermentering spises sukker og stivelse af bakteriekulturerne og omdannes til mælkesyre, kulsyre og flere bakterier. Definition er fermentering en proces, man kan bruge til at sænke de kulhydratniveauer, der findes i forskellige fødevarer.

det er svært at kende det nøjagtige kulhydratantal af en fermenteret mad, men der er et princip at huske på, hvis du er bekymret for kulhydraterne i dine fermenterede fødevarer:

jo længere fermenteringstiden er, jo flere kulhydrater spises op af organismerne, jo mere sur er fermenteringen, jo lavere er kulhydratantalet i kosten.

så ved at kontrollere dyrkningen styrer du kulhydraterne, der findes i gærede fødevarer, og på denne måde kan du spise lav-carb og nyde mange gærede fødevarer.