Articles

Meet Spoonful: den lave FODMAP Scanner App

Mød Spoonful: den lave FODMAP Scanner App

som en person, der følger den lave FODMAP diæt selv, og som arbejder 24/7 på at uddanne offentligheden om kosten gennem FODMAP Everyday karrus, er vi altid på udkig efter måder at gøre kosten lettere. Det er her et nyt firma, Spoonful, kommer ind med deres lave FODMAP diet scanner app.

sørg for at følge os på YouTube for alle vores videoer!

efter den lave FODMAP-diæt

Når du har en IBS-diagnose af en læge, og den lave FODMAP-diæt foreslås, fortæller læger ofte patienten at “følge denne diæt”, eller patienter får udleveret et ark papir, der sandsynligvis er sørgeligt forældet. Hvad skal en person, der lider af IBS, gøre?

Monash University forskere udviklede kosten, og deres app har de mest opdaterede oplysninger om, hvilke fødevarer der er blevet testet i laboratoriet, og hvad laboratorieresultaterne er for lavt FODMAP, moderat FODMAP og højt FODMAP-indhold. DE og FODMAP Friendly certificerer også kommercielle produkter, der har gennemgået strenge certificeringsprogrammer. Det efterlader tusindvis af andre produkter på hylderne, som du måske har et spørgsmål om.

billede, at du er i supermarkedet, holder et produkt i hånden, og du vil vide, om det indeholder høje FODMAP ingredienser. Hvis det ikke er et certificeret produkt, af enten Monash eller FODMAP Friendly, så er du på egen hånd for at finde ud af det.

indtast skefuld. Appen scanner produkter og giver øjeblikkelige resultater relateret til FODMAP-indhold. Vi satte os ned for at chatte med firmaets medstiftere, Deepa Krishnan, CEO og Sam Laber, CMO, for at lære mere om deres scannerapp, hvordan de kom på ideen, og hvordan det kan hjælpe dig, når du navigerer i den lave FODMAP-diæt.

opdatering: og fra foråret 2020 er Spoonful nu Live i Canada,

UK, Australien & nyt Sjælland!

D KP: Deepa, Sam, Tak så meget for at tale med os om din virksomhed. Du har for nylig lanceret en indledende version af appen. Dette er en spændende tid! Lad os først få lidt baggrund.
jeg ved, at hver af jer har dit eget meget interessante baggrundsforhold til mad, og hvordan det har påvirket dit helbred positivt. Fortæl os om det.

Sam: tak for at have os D Krarp! Ja, så Deepa og jeg har begge tinkeret med vores kostvaner i et stykke tid nu. Jeg blev diagnosticeret med Tourettes i en alder 7, hvilket betød at skære ud koffein, de fleste farvestoffer, og, efter bedste evne, chokolade. Deepa havde en tidlig sundhedsskræmme med sit hjerte, som hun forvalter delvist gennem kost. Hun for nylig gik mejeri-fri til at styre voksen-debut astma. Disse oplevelser kombineret har fået os til at indse, hvor stærk forbindelsen er mellem det, vi spiser, og hvordan det får os til at føle.

og hvornår og hvordan hørte du om den lave FODMAP diæt?

Deepa: for at være ærlig tror jeg, det kan have været en FODMAP Hverdagsartikel (ingen stik beregnet). Vi har altid været store fortalere for food is medicine-bevægelsen, så da vi begyndte at undersøge forskellige diæter, steg lav FODMAP naturligt op. Vi var begejstrede for kompleksiteten af det og beroliget af dets kliniske track record. Vi har også familiemedlemmer med IBS og var begejstrede over muligheden for at hjælpe dem via vores app.

Hvordan kom du først med ideen om at oprette en app til at hjælpe dem med restriktive diæter?

Deepa: vi kommer begge fra teknisk baggrund og har altid været fascineret af dataene bag mad. Vi elsker, hvordan apps som MyFitnessPal bruger makro-og mikronæringsdata til at hjælpe folk med at tabe sig og troede, at vi kunne gøre noget lignende med ingrediensdata for at hjælpe folk med at styre diætbegrænsninger.

lad os tale om din lancering af Spoonful! Beskriv for dem, der endnu ikke har set appen nøjagtigt, hvad den gør, og hvordan forbrugeren bruger den.

Sam: lanceringen har været fantastisk! Helt klart overgået vores forventninger hidtil. Vi udgivet på iOS tilbage i begyndelsen af oktober og netop lanceret på Android i sidste uge.

selve appen er som en lav FODMAP shopping følgesvend. Du kan tage det til butikken og scanne produkter for at se, hvad der er lavt fodmap. Hvis det registrerer en høj eller moderat FODMAP ingrediens, vil det markere dette produkt, så du kan styre fri. Alle ingredienser vi flag er blevet gennemgået og verificeret af RDNs, der specialiserer sig i IBS og lav FODMAP.

du skal bare pege din telefon på UPC-koden på produktet, og den scanner den og fortæller dig, om der er høje FODMAP-ingredienser i det produkt.

en anden funktion, vi elsker, er Discover-feedet. Det holder en kørende liste over alle produkter scannet af andre brugere, som du kan søge og favorit ligner en Spotify spilleliste. Mange mennesker, vi har talt med, nævnte, hvordan isolering af kosten kan være, så foderet fungerer som et slags samfund for brugerne at hente inspiration fra andre.

du kan nemt oprette lister over dine yndlingsprodukter.
jeg ville sidestille community feed til en brugerdefineret indkøbsliste, hvilket er fantastisk! Vi leverer hentbare indkøbslister, der er oprettet af vores Succeshold RD Vanessa Cobarrubia, der er Monash-uddannet, og vi ved, at hun også gennemgår dit indhold. Fortæl os om processen. Hvilket arbejde har hun og de andre RDNs gjort for dig for at hjælpe dine brugere med at få adgang til mad med lav FODMAP?

Deepa: hver gang nogen scanner en produktetiket, sker der en hel del bag kulisserne. Lad os tage denne Nature Valley bar for eksempel.

du kan nemt lære mere om en høj FODMAP ingrediens ved at klikke igennem til en beskrivelse skrevet af en RDN baseret på den nyeste forskning.

når skeen er scannet, kører skeen hver af disse ingredienser gennem det, vi gerne kalder vores”FODMAP filter”. I dette tilfælde ved filteret, at” honning ” betragtes som høj FODMAP, så det får en rød etiket. Det ved også, at” naturlige smagsstoffer ” kan være moderate eller høje afhængigt af hvad disse smag er, så det får en gul etiket. Selve produktet modtager derefter en rød etiket, fordi den indeholder en eller flere ingredienser med høj FODMAP.

hvis en bruger ønsker at vide mere om en bestemt ingrediens (i dette tilfælde honning), kan de trykke på den for at læse vores RDN-note og få substitutionsideer. Vanessa og resten af vores ekspertteam (shoutout McMahon, RDN) tog føringen med at oprette disse noter og give indsigt til FODMAP-filteret som helhed.

så hvis en RDN gennemgår konventionelle Cheerios, for eksempel, og kornet er repræsenteret i appen, Hvordan håndterer Spoonful nogen industriformuleringer af produktet?

Deepa: vi har regelmæssig datavedligeholdelse for at sikre, at alle vores produkter og ingredienser er opdaterede. Hvis et produkt som Cheerios skulle ændre dets ingredienser (og hvis dette skulle ændre FODMAP-indholdet), gør vi vores bedste for at opdatere resultatet i vores app og efterlade en note, der forklarer ændringen.

vi er nødt til at tale om, hvad jeg kan lide at kalde høje FODMAP fødevarer med lave FODMAP portioner størrelser. Vi ved alle, at kosten kan synes at være forvirrende, især for dem, der er nye i kosten.
mandler vises på nogle lave FODMAP-lister og på høje FODMAP-lister andre steder. Hvidløg og løg er ofte de første fødevarer, som IBS – syge lærer, at de skal fjerne fra deres diæt i den indledende Eliminationsfase-men, og dette er en stor, men, disse ingredienser er i konventionel ketchup og sauce, for eksempel, og specifikke små portioner af disse krydderier betragtes som lav FODMAP.

Sam: Ja! Dette har også været et varmt samtaleemne hos Spoonful. Som standard bruger Spoonful ingredienser til at give et bedste skøn over, hvorvidt produktet skal betragtes som højt, lavt eller moderat FODMAP. Dette fungerer i de fleste tilfælde, men der er outliers.

som vi alle ved, giver produktetiketter ikke ingrediensbetjeningsstørrelser, hvilket kan gøre tingene vanskelige, når man vurderer produkter med en ingrediens som mandler. For fødevarer, vi ved at være lav FODMAP til rimelige serverer (som Fody Foods Almond Coconut Bar), er appen nu smart nok til ikke at markere mandlerne. Dette gælder for andre høj FODMAP ingrediens, lav FODMAP produkter som sriracha, ketchup og ketchup sauce.

folk lærer forhåbentlig hurtigt, at denne diæt ikke er sort / hvid. Der er mange gråtoner, og det skyldes, at mængden af FODMAPs, der kan udløse symptomer, er relateret til den indtagne mængde.
Hjælp os med at forstå, hvordan din Spoonful App håndterer tilberedte fødevarer, der indeholder ingredienser, der har høje såvel som lave FODMAP-serveringsstørrelser.

Sam: for disse typer ingredienser bruger vi en forsigtig gul etiket og giver mere kontekst i RDN-noterne. Vi anbefaler også, at du supplerer vores noter med Monash-appen til information om prep og serveringsstørrelse.

du vil måske læse: Sådan læses en FDA Nutrition Facts Label

sojabønner kan for eksempel være høj eller lav FODMAP afhængigt af behandling og niveau af bønne modenhed. Vores app mærker dem gule og giver nogle generelle råd om, hvordan man træffer det bedste valg. Ting som at vælge firma frem for blød tofu eller styre fri for produkter fremstillet af modne sojabønner.

hvem betragter du som din ideelle bruger?

Sam: appen fungerer bedst for folk, der er blevet anbefalet den lave FODMAP-diæt af en læge eller RDN. Uanset om du er i Eliminationsfasen, eller du allerede har identificeret dine udløsere, hjælper appen dig med at fremskynde etiketlæsning og finde noget nyt at prøve! For nu er det kun tilgængeligt i USA, men vi vil gerne vove andre steder en dag.

hvad du lige har sagt er så vigtigt. Ligesom det, vi gør her på FODMAP Everyday Kristian, betragter vi vores indhold som et supplement til de oplysninger, der kommer fra ens medicinske team.
den lave FODMAP diæt er ikke en fad. Det er en klinisk bevist diæt, der skal behandles som enhver anden medicinsk anbefalet tilgang.
jeg forstår, at din hensigt med Spoonful scanner-appen til sidst vil blive anvendt på andre diæter. Kan du fortælle os om det?

Deepa: Yep! Vi ser på andre kostvaner med en dokumenteret klinisk track record. Som jeg nævnte, er vi faste troende på food is medicine-bevægelsen, så naturligvis vil vi gerne udvide vores rækkevidde til andre sundhedsmæssige forhold. Det betyder dog ikke at bremse på lav fodmap! Vi har et godt team på plads og har modtaget masser af god feedback om, hvordan vi gør appen endnu bedre.

vi ved, at oprettelse af en app er en enorm investering af tid og penge. Hvor meget vil den app koste at hente?

Sam: Spoonful er gratis! Og vores mål er at holde det på den måde. Vi vil sandsynligvis udforske premium-tilbud til brugere, der har brug for ekstra hjælp eller gerne vil have lidt mere personalisering. Vi mener også, at appen giver en god platform for mærker til at introducere lave FODMAP-produkter, så vi udforsker også denne avenue.