Articles

Moskushjort

kranium af en buck, der viser varemærket tænder

Moskushjort ligner små hjorte med en træt bygning og bagben længere end deres forben. De er omkring 80 til 100 cm (31 Til 39 tommer) lange, 50 til 70 cm (20 Til 28 tommer) høje ved skulderen og vejer mellem 7 og 17 kg (15 og 37 lb). Moskushjortens fødder er tilpasset til klatring i hårdt terræn. Ligesom den kinesiske vandhjort, en cervid, har de ingen gevirer, men hannerne har forstørrede øvre hjørnetænder, der danner sabellignende stødtænder. Tandformlen ligner den for ægte hjorte: 0.1.3.33.1.3.3

muskekirtlen findes kun hos voksne mænd. Det ligger i en sæk placeret mellem kønsorganerne og umbilicus, og dets sekretioner bruges sandsynligvis til at tiltrække kammerater.Moskushjort er planteædere, der lever i kuperede, skovklædte miljøer, generelt langt fra menneskelig beboelse. Ligesom ægte hjorte spiser de hovedsageligt blade, blomster og græs med nogle moser og lav. De er ensomme dyr og opretholder veldefinerede territorier, som de duftmærker med deres kaudale kirtler. Moskushjorte er generelt genert og enten natlige eller crepuskulære.mænd forlader deres territorier i løbet af sæsonen og konkurrerer om kammerater ved hjælp af deres stødtænder som våben. Kvinde moskushjort føder en enkelt Faun efter cirka 150-180 dage. De nyfødte unge er meget små og i det væsentlige ubevægelige i den første måned af deres liv, en funktion, der hjælper dem med at forblive skjult for rovdyr.

Moskushjort er blevet jaget efter deres duftkirtler, der bruges i parfume. Kirtlerne kan hente op til $45.000/kg på det sorte marked. Det ryktes, at gamle kongelige bar duften af moskushjorten, og at det er et afrodisiakum.