Articles

Organisk kemi problemer

velkommen til organisk kemi problemer!

denne side er beregnet til at være en ressource for studerende, instruktører og udøvere af organisk syntese. Primært er denne ressource beregnet til at give ekstra eksempelproblemer for studerende på det indledende kandidatstuderende niveau (dvs.førsteårsstuderende, der er i et organisk syntesekursus, der har tidligere erfaring med organisk kemi) eller avanceret bachelorniveau. De leverede problemer er beregnet til at dække en række nøglebegreber, herunder komplekse pileskubningsmekanismer, diastereoselektiv syntese og anvendelser af almindelige reagenser. Denne side er ikke beregnet til at være et lager af navngivne reaktioner, samlede synteser, eller reagenser. Andre sådanne ressourcer findes, og links leveres til dem på siden” eksterne links”. Der er en række funktioner på denne side, som du kan finde nyttige.

Reaktionsproblemer

tilføjelserne, reaktionerne på ringe og andre faner tjener indeholder spørgsmålene til “test” – delen for studerende, der gerne vil arbejde gennem problemet i detaljer alene. Flere forskellige spørgsmål kan fås ved at klikke på titlen øverst på siden eller ved at rulle gennem eksemplerne. Det generelle spørgsmål er at bestemme produktet af reaktionen(E) – inklusive stereokemi. For nemheds skyld er spørgsmål kategoriseret efter den funktionelle gruppe eller motiv, der gennemgår reaktionen. For de fleste af disse reaktioner findes en etableret forudsigelig model, såsom A1, 3 stamme,Felkin-Ahn-model, Crams chelationskontrolmodel, dirigerende gruppeeffekter eller konkav-konveks differentiering. Alternativt er et antal reaktioner forsynet med det tilsvarende produkt, og eleverne kan forsøge at tilvejebringe en rimelig pilskubningsmekanisme, hvormed produktet kunne dannes. Den sidste klasse af spørgsmål giver eleverne et udgangsmateriale og en sekvens af almindelige reagenser/reaktioner. Studerende kan forsøge at forudsige produktet af hvert efterfølgende trin af disse almindelige syntetiske reaktioner i en “køreplan” – stil, svarende til hvad der vises i en Tidsskriftartikel.

Reaktionssvar

svarene findes for alle reaktionerne kan findes ved at klikke på spørgsmålets billede. Hvert produkt er tegnet med en forudsigelig model, der kan bruges til at rationalisere dannelsen af denne forbindelse. Den primære reference, der indeholder reaktionen, er forbundet og kan fås ved at klikke på “Reference”. En ekstra funktion, der sandsynligvis vil være nyttig for instruktører eller praktikere, er, at filen er frit tilgængelig og kan hentes ved at klikke på “knappen” og derefter på knappen “Hent” fra pop op-siden.

en række vidunderlige hjemmesider har allerede arkiver for samlede synteser, navngivne reaktioner, reagenser eller anden information. Links til en bred vifte af organisk kemi relaterede sites findes på denne side.

Kontakt Info

hvis du finder en fejl, skrivefejl eller har andre spørgsmål eller kommentarer til siden, bedes du kontakte [email protected] hvis du gerne vil indsende en reaktion, sekvens eller mekanisme, skal du gøre det til den samme e-mail. Alt, hvad der er nødvendigt, er dit navn og en Chem-tegnefil, der indeholder den fulde sekvens, DOI for den primære kilde og dit navn (så vi kan tilføje “bidraget med ____” til filen). Husk, at problemerne er beregnet til førsteårsstuderende. Obskure reagenser, unødigt komplekse mekanismer eller reaktioner, der involverer flere forudsigelige modeller, vil ikke være egnede til dette publikum. Det handler om det! Nyd stedet og alle de vidundere og udfordringer, som organic synthesis har at tilbyde!