Articles

Over Counter Øjendråber: Forfriskende Eller Dårligt For Øjnene?

Mine øjne har altid været lidt tørre. De føler sig støvede om morgenen, når jeg vågner op, og bliver røde i det øjeblik jeg får noget i dem, Hvilken, når du har en kanin, der kaster, betyder, at de altid har noget i sig. Det tager også cirka en time for mine øjne at blive hvide igen efter et brusebad, og jeg er bekymret for, at folk på arbejdspladsen tror, at jeg er stenet. For nogle år siden, da jeg så på mine røde øjne i spejlet, havde jeg en ide: DUH. Jeg kunne bare bruge Visine om morgenen efter mit brusebad. Dagligt.

det fungerede godt i et stykke tid. Jeg begyndte at bære Visine i min pung og bruge den, når mine øjne følte sig tørre på arbejdet, eller når rødmen kom ind. Jeg kunne ikke tro, at jeg aldrig havde bemærket, hvor ofte Mine øjne var røde! Det var langt mere, end jeg havde indset. Gudskelov for Visine, tænkte jeg.

indtil…Visine virkede ikke for mig længere. Jeg købte den stærkeste slags, jeg kunne finde—Mine øjne ville blanke og derefter blive røde igen et par timer senere. Omkring dette tidspunkt gik jeg til min optiker for at få min recept kontrolleret. Under eksamen nævnte jeg tilfældigt, at mine øjne var røde hele tiden. Min optiker undersøgte Mine øjne.

” bruger du rødme-lindrende øjendråber? Ligesom Visine eller klare øjne?”spurgte han.

jeg nikkede. “Ohhhh Ja. Hele tiden.”

” Du er afhængig af dem. Du skal stoppe med at bruge dem straks. Øjendråber som Visine gør faktisk rødmen værre i det lange løb.”

” hvad? Seriøst? Vent, men mine øjne er så røde.”

“de bliver røde i et par uger, indtil de heler,” sagde han. “Ikke flere øjendråber, okay Krista? Ikke engang kunstige tårer. Ikke nogensinde, slet ikke. Smid din Visine væk. Dine øjne bliver normalt hvide, hvis du lader dem være i fred. Men de bliver røde i et stykke tid, mens de kommer ud af kemikalierne i Visine.”

Jeg åbnede min pung, trak den lille Visine-flaske ud og faldt den ceremonielt i skraldespanden. Han smilede. “God. Lad mig ikke se dig med det lort igen.”

efter to uger med at forklare mine kronisk røde øjne for alle, helede Mine øjne. Jeg har ikke haft brug for dråber siden.

men var det bare mig? Jeg ser alle mine venner bære Visine og klare øjne og søde små flasker Rohto (en nyere, ekstra forfriskende følelse af øjendråber), og jeg spekulerede på, om næsten alle bruger øjendråber: hjælper de eller gør ondt?Dr. Rajesh Khanna M. D., en læge, der brænder for øjenpleje med en bog kaldet Miracle of Pi in Eye med et kapitel dedikeret til tørre øjne, sætter rekorden lige her.

hvordan øjendråber virker…Og bivirkningerne

Dr. Khanna siger, at rødhedslindrende øjendråber faktisk kan forårsage mere skade end gavn. “Visines vigtigste kemikalie er en vasokonstriktor, som vil indsnævre blodgennemstrømningen i øjets ydre blodkar. Hver gang du bruger det, indsnævres blodkarrene, men når du holder op med at bruge det, rebounds blodet. Det er en ond cirkel.”Og det bliver værre—du kan blive afhængig af øjendråber. “Disse produkter drives af markedsføring,” siger Dr. Khanna. Det viser sig, at der er to typer tårer i øjnene: basal og refleks. Han forklarer yderligere: “Der er en pumpe i øjet kaldet lacrimal pump, der producerer basale tårer 24/7—disse strømmer over øjet, hvor låget spreder tårerne som vinduesviskere. Det er de tårer, du har brug for hele tiden. For at få sundere øjne skal vi forbedre mængden af basale tårer. Den anden type tåre er refleks tåre, som vi får, når vores øjne reagerer på noget, som vind, der rammer øjet. Denne nye eye-drop, Rohto, som giver en meget cool, forfriskende følelse—den følelse sker, fordi ingredienserne i Rohto irriterer øjet og forårsager masser af refleks tårer meget pludselig.”

skal du nogensinde bruge øjendråber?

da jeg stillede spørgsmålet til ham, svarede han “kun hvis du går på nationalt TV, og du ikke ønsker at blive beruset.”Så nej. I Dr. Khannas øjne bør du bare ikke bruge dem. Det gælder for dem, der bærer kontakter og/eller altid har tørre øjne. Det er værd at bemærke, at Khanna generelt ikke er fan af kontakter til øjenhygiejne. “Fordi kontaktlinser er et fremmedlegeme i øjet, bevæger de sig og irriterer øjet, hver gang du blinker. Der er mange tilfælde af infektion som følge af kontakter,” forklarer han.

så hvad kan du gøre for at bekæmpe rødme og Irritation?

uanset om du bruger kontakter eller ej—alle kan drage fordel af en simpel øjenpleje. Prøv at minimere mængden af vind, der rammer dine øjne, og sid ikke foran klimaanlæg. I slutningen af dagen skal du sprøjte køligt vand over øjnene for at hjælpe med at vaske eventuelle irriterende stoffer væk. “Det alene kan tage sig af mange allergener, der forårsager rødme,” siger Dr. Khanna. Og fordi cellerne i øjnene konstant udskiftes, er det vigtigt at holde en sund kost. “Prøv at spise masser af grønne, bladgrøntsager, grønkål, mandler, gulerødder—masser af beta-karotenrige frugter og grøntsager,” forklarer Dr. Khanna. Og hvis dine øjne fortsætter med at forblive røde og tørre i uger ad gangen, foreslår Dr. Khanna at se en hornhindeuddannet læge, der ved, hvordan man behandler tørre øjne.

foto: SelectStock