Articles

Reflekterende teleskoper

Sådan fungerer refleksion

når lys rammer en overflade, som det ikke kan rejse igennem, springer det tilbage. Hvis overfladen er glat, som et spejl, vil lyset reflektere på en forudsigelig måde. Hvis overfladen er flad, vil vinklen, hvor en lysstråle nærmer sig spejlet, være lig med den vinkel, hvor strålen reflekteres, så i = r i diagrammet nedenfor.

Reflektorteleskoper

buede spejle kan bøje lys og få parallelle lysstråler til at konvergere til et fokus. Dette fokus er direkte i vejen for det indkommende lys, så der er flere måder at gøre billeder fra spejlet synlige. Den ene kaldes en Nytonisk reflektor, hvor et fladt spejl bruges til at pege lysstrålerne ud til et okular.

Der er flere andre typer reflektorer, der løser problemet med hvor man skal fokusere lyset på forskellige måder. Cassegrain reflektorer har et konveks sekundært spejl og et hul i midten af det primære spejl. Prime focus teleskoper har ingen sekundær optik, og observatøren eller kameraet observerer billedet fra nær fokuspunktet. Coud-teleskoper bruger et konveks sekundært spejl som et Kassegrain og et vinklet spejl som en Nytonisk reflektor til at flytte lysstrålerne til et fokuspunkt væk fra teleskopet. Dette arrangement er nyttigt, når der bruges optisk udstyr, der er for tungt til at montere direkte på teleskopet.

reflekterende teleskoper har mange fordele i forhold til brydningsteleskoper. Spejle forårsager ikke kromatisk aberration, og de er lettere og billigere at bygge store. Det er også lettere at montere, fordi bagsiden af spejlet kan bruges til at fastgøre til holderen. Reflekterende teleskoper har også et par ulemper. Da de normalt er åbne, skal spejlene rengøres. Medmindre spejle og anden optik holdes ved samme temperatur som udeluften, vil der også være luftstrømme inde i teleskopet, der får billeder til at være uklar.

forskellige reflektorer bruger forskellige former for spejle. Parabolske spejle vil fokusere alle indkommende lysstråler til et enkelt punkt. Imidlertid vil billeder fra et parabolsk spejl have en defekt kaldet koma, hvor billeder langt fra midten af synsfeltet er aflange. En sfærisk spejloverflade er relativt let at fremstille, men forskellige dele af et sfærisk spejl har lidt forskellige brændvidder, så billederne bliver uklare. Spejle i moderne teleskoper område lavet i forskellige former for at korrigere for disse fejl. Nogle teleskoper bruger en kombination af spejle og linser. Schmidt-Cassegrain teleskoper bruger et sfærisk spejl med en korrigerende plade, der korrigerer fokus.

LCO ‘ s 1,0 meter teleskoper er kvasi-Ritchey-Chr Pristien teleskoper. En ægte Ritchey-Chr-Kristien har et hyperbolsk primært og et hyperbolsk sekundært spejl. I designet af LCOGTS 1,0 meter teleskoper er spejlets form ændret lidt for at finde et mere optimalt optisk design til systemet som helhed. Fordi spejlformerne har ændret sig, er de 2 spejle alene ikke længere et Ritchey-Chr Larstien-teleskop i den strenge definition af designet. Det er dog stadig tæt, deraf navnet “kvasi-RC”.