Articles

Sådan forhindres Frysebrænding og spild ikke mad!

Hvis du er træt af at spilde din mad på grund af frysebrænding, så vær ikke bange! Vi har ryggen med nogle gode tip til at forhindre, at frysebrænding sker.

forskellige frosne fødevarer indpakket for at forhindre fryser brænde, fra hylde madlavning

fryser brænde? Hvad? Hvordan kan noget brænde, hvis det er frosset? Det kan og gør det! Og hvis du nogensinde har set det (eller smagt det), så ved du, at det er sandt.

*Bemærk: Når du klikker på linkene i dette indlæg, vi modtager muligvis en provision uden ekstra omkostninger for dig.

det er en trist dag, når du indser, at den mad, du tog dig tid til at forberede og fryse, nu skal smides væk. * Indtast hysterisk hulkende.* Men rolig! Vi har nogle gode tip til, hvordan du forhindrer din mad i at blive frysebrændt, så du kan stoppe med at spilde din mad og penge. Hold kæft!

hvad er fryser brænde?

Frysebrænding er skader på frosne fødevarer, der er forårsaget af luft (iltning), dehydrering og vandfordampning (som fortsætter, når mad er frosset, medmindre du gør noget for at stoppe det). Vandet, der fordamper, danner iskrystaller i og på maden. Vi har alle set dette før, desværre.

mad, der er blevet brændt i fryseren, har normalt et lag frost direkte på maden og ser “slukket ud.”Frysebrændt kød er typisk en gråhvid farve og ser ud som om det er tørt…hvilket det er.

mad, der er blevet brændt i fryseren, er sikkert at spise, men det er slet ikke særlig godt. Fryser brænde ændrer smag, farve og tekstur af maden, y!

måder at forhindre FRYSEBRÆNDING

fryser morgenmad burritos indpakket i folie, fra Hyldekogning

den vigtigste ting, du kan gøre for at forhindre frysebrænding, er at give en lufttæt, fugtbestandig barriere mellem din mad og din mad uanset hvilken beholder den er i! Der er også nogle andre ting, du kan gøre, når, hvis det gøres konsekvent, vil hjælpe med at forhindre frysebrænding.

få din fryser til at fungere for dig

 • Indstil fryseren til den korrekte temperatur – dette skal være indlysende, men du vil blive overrasket over, hvor mange frysere der ikke er helt kolde nok! Hold din ved 0 liter F (-18 liter Celsius).
 • undgå Selvafrimning frysere-sikker på, de er handy. Men den, der designede dem, tænkte ikke på, hvordan de ville påvirke maden inde i dem, mens de optøede! De afrimmer ved at svinge temperaturen, så frosten smelter. Når frosten smelter, smelter vandmolekylerne i frosne fødevarer også og begynder at fordampe. Resultatet? Den frygtede fryser brænder. Bare hold dig væk fra dem!
 • Hold din fryser mindst 75% fuld – Hvordan hjælper det? Alt forbliver koldere! Al den frosne mad holder maden og fryseren koldere (bonus: Det sparer også energi!). Hvis strømmen går ud, som nogle gange sker, forbliver tingene i din fryser koldt længere, hvis den er fuld eller næsten fuld. Hvis du ikke har nok mad til at kunne gøre det, skal du ikke bekymre dig. Brug bare is til at fylde nogle af de tomme rum (eller fyld tomme gallonmælkskande med vand). Sørg dog for, at du ikke fylder fryseren fuld. Der skal altid være lidt plads til luftcirkulation omkring frosne genstande.

forhindre FRYSEBRÆNDING ved at opbevare mad på den rigtige måde

bagt penne fryser måltid, fra hylde madlavning
 • Cool mad før frysning – ikke kun vil du forhindre fordampning, men du vil undgå at delvis optøning af fødevarer omkring det. Afkøl din mad i køleskabet i et par timer (eller natten over), før du lægger den i fryseren.
 • Brug passende beholdere-sørg for at bruge beholdere, der er lavet til at blive frosset, og pakk din mad tæt. Skim ikke her! Undersøg og invester i nogle containere af høj kvalitet, der beskytter din mad. Kig efter beholdere, der har en fugt-dampspærre for optimal beskyttelse. Du bør ikke fryse fødevarer blot i brødindpakninger, plastfolie, madopbevaringsposer eller styrofoambakker med plastfolie. I det mindste ikke hvis du vil spise det senere! Du kan dog pakke mad i plastfolie, folie eller frysepapir, inden du lægger dem i den passende frysebeholder for at tilføje et beskyttelseslag.
 • brug beholderen i den rigtige størrelse – uanset om du opbevarer din mad i stive beholdere eller fryseposer, skal du sørge for, at de næsten er fulde. Efterlad lige nok plads (en halv tomme eller deromkring) til, at maden udvides lidt, når den fryser. Sørg for at skubbe al luft ud af fryseposen, inden du forsegler den. Hvis du bruger frysepapir, skal du pakke det tæt nok til at røre ved alle madens overflader.
 • Pak Frosne fødevarer igen, når du har åbnet – når du bruger frosne fødevarer, der er købt i butikken (såsom grøntsager, pastaskaller eller fiskepinde), skal du pakke det, du ikke spiser første gang, ved hjælp af alle tipene ovenfor. Returner aldrig disse fødevarer til fryseren i deres delvist tomme originale poser eller beholdere. Plus, at tage dem ud af deres kasser giver dig mere plads i din fryser!
 • Frys mad i væske – dette fungerer især godt til kogte fødevarer. Hvis der opstår fordampning, kommer det fra væsken, ikke fra fødevaren. Brug blot en passende beholder og dæk maden med bouillon, sauce eller godt gammelt vand. Brug enten bouillon eller sauce, når du genopvarmer den, eller tøm vandet af.
 • tredobbelt Indpakningsgryderetter – du ved, at vi er enorme fans af at fordoble det, du laver, og fryse halvdelen til senere! Når du tilføjer din gryderet til din aluminiumspande, skal du tredoble den i folie (efter at den selvfølgelig er afkølet) for at sikre, at den er lufttæt og ikke vokser nogen grove iskrystaller. Sørg for at mærke det med indholdet og bagningsinstruktionerne!

forhindre fryser brænde i producere

frosset frugt i en frysepose, fra hylde madlavning
 • tilsæt citronsyre til frugt – iltning i frugt vil ødelægge næringsstoffer. Forhindre fryser brænde på frugt ved at tilføje en opløsning, der indeholder citronsyre eller C-vitamin, såsom frugt-frisk.
 • blancher grønne grøntsager – kog grønne grøntsager i 30 sekunder, og dypp dem straks i isvand. Dette hjælper med at forhindre, at fryseren brænder og forhindrer dem i at blive brune i fryseren. Dette virker for bønner, ærter, broccoli, asparges, spinat og så videre.

Pro Tip: Kast din frugt og grøntsager, der går dårligt i en frossen smoothie pack! De vil stadig smage godt på denne måde og lave en hurtig og nem morgenmad eller snack.

ved, hvornår du skal kaste FRYSEBRÆNDTE fødevarer

forhåbentlig er du i stand til at forhindre, at fryseren brænder og roterer gennem din mad, uden at det går dårligt. Men hvis der er noget, der lever i fryseren for længe, kast det. Det er ikke værd at du chancing at få alle syge! Som en generel regel skal intet forblive i din fryser længere end cirka ni måneder, men det magiske tal kan variere med forskellige fødevarer. Sørg for, at du altid mærker og daterer din mad, så du ved, hvad den er, og hvornår du lægger den i fryseren. Læs dette indlæg for at se, hvor længe du kan opbevare mad i køleskabet eller fryseren.