Articles

Sådan sænkes din periode: 4 muligheder for naturlige teer

te til at sænke sen menstruation er dem, der forårsager sammentrækninger i livmodermusklen, og som af denne grund stimulerer afskalning af livmoderen.

de fleste teer, der anvendes til dette formål, har ingen videnskabelige beviser hos mennesker, men bruges ofte i traditionel medicin på nogle kontinenter, især Sydamerika, Afrika og Asien. Derudover har nogle planter også bevist resultater i forskning med mus.

før du tager nogen af disse typer te, er det nødvendigt for kvinden at udføre en graviditetstest for at være sikker på, at du ikke er gravid, for ikke at skade babyens udvikling, da enhver te, der er angivet for at sænke reglen, alvorligt kan påvirke graviditeten.

Lær, hvad der er hovedårsagerne til forsinket menstruation.

ingefærte

ingefærte betragtes som sikker under graviditet, forudsat at den anvendes i lave doser op til 1 gram og i maksimalt 3 til 4 dage i træk. Ved højere doser ser denne rod ud til at have evnen til at få livmoderen til at trække sig sammen.

på denne måde kan ingefærte indtages nær menstruationsdagen for at stimulere livmoderblødning.

ingredienser

  • 2 til 3 cm frisk skiver ingefærrot;
  • 1 kop kogende vand.

Forberedelsestilstand

anbring ingefærskiverne i koppen med vand, og lad dem stå i 5 til 10 minutter. Spænd derefter og drik 2 til 3 gange om dagen.

Ingefærskiver kan genbruges til at fremstille 2 eller 3 kopper te, og til dette kan du lave små snit på skiverne ved hver brug for at lette frigivelsen af flere stoffer.

Senna tea

Senna, hvis videnskabelige navn er Senna Aleksandrina, er en plante med høj afføringsevne, men får også livmoderen til at indgå kontrakt. Dette skyldes, at det indeholder stoffer, der stimulerer glat muskelkontraktion, som er den type muskel, der findes i tarmen, men også i livmoderen.

derfor kan denne te ud over behandling af forstoppelse også bruges af kvinder, der ønsker at stimulere menstruation.

ingredienser

  • 2 gram senna blade;
  • 1 kop kogende vand.

Forberedelsestilstand

Placer senna-bladene i koppen med kogende vand og lad stå i 5 til 10 minutter. Spænd derefter og drik 2 til 3 kopper om dagen.

fordi det er afføringsmiddel, er det normalt, at senna te forårsager diarre, især hvis personen ikke lider af forstoppelse. Ideelt set bør denne te ikke bruges i mere end 3 dage, da det kan forårsage meget ubehag i maven, ud over at bidrage til tab af vand og mineraler fra diarre.

kold te fra radise blade

undersøgelser med radise indikerer, at kold te fra sine blade har en stimulerende virkning i livmoderen, hvilket letter menstruation. Denne effekt ser ud til at være relateret til tilstedeværelsen af saponiner og alkaloider, der får de glatte muskler i maven, tarmen og livmoderen til at trække sig sammen.

ingredienser

  • 5 til 6 radise blade;
  • 150 ml vand.

fremstillingsmetode

Placer radise blade og vand i en blender, indtil der opnås en homogen blanding. Dernæst skal du spænde og drikke 2 til 3 glas om dagen.

Radish blade er sikre for sundhed og meget nærende, indeholder store mængder C-vitamin og andre antioksidanter, der hjælper med at holde kroppen sund.

Oregano te

Oregano er en aromatisk urt, der anvendes i nogle kulturer til at øge blodcirkulationen i livmoderen og stimulere livmoderkontraktion og bruges i den sidste fase af graviditeten for at lette arbejdet. På grund af dets egenskaber kan oregano imidlertid også stimulere menstruation.

ingredienser

  • 1 spsk oregano suppe;
  • 1 kop kogende vand.

fremstillingsmetode

anbring 1 kop kogende vand på oreganobladene i 5 minutter. Vent derefter, indtil det er varmt, spænd og drik 2 til 3 gange om dagen.

Hvem bør ikke tage disse te

te for at reducere menstruation forårsager ændringer i livmoderblodstrømmen eller sammentrækning af livmodermusklerne og bør derfor ikke bruges, når der er mistanke om graviditet, da de kan forårsage alvorlige ændringer i babyens udvikling.

da nogle te kan have en afførende virkning på grund af ændringer i glat muskelkontraktion, bør de heller ikke bruges til børn eller ældre uden vejledning fra en læge.

hvorfor menstruation kan forsinkes

hovedårsagen til menstruationsforsinkelse er graviditet, men hormonelle ændringer, overdreven stress og højt forbrug af koffeinholdige fødevarer, såsom chokolade, kaffe og cola, kan også forårsage ændringer i menstruationscyklussen.

derudover kan tilstedeværelsen af andre sygdomme, såsom polycystisk ovariesyndrom eller hyperthyreoidisme, også forårsage, at menstruationen bliver forsinket eller avanceret. Lær mere om, hvad der kan forårsage menstruationsforsinkelse.

i tilfælde hvor kvinden er i tvivl om, hvorvidt hun er gravid, bør hun ikke tage nogen af disse teer. Tag vores online test for at finde ud af, hvad din risiko for at blive gravid er: