Articles

seksuel sundhed

er det normalt at have erektioner?

(er det normalt at få erektioner?)

Ja. Erektioner er en helt normal funktion af den mandlige krop, især hos mænd, der går gennem puberteten.

hvad er en erektion?

en erektion er hærdningen af penis, som opstår, når det svampede væv inde i penis fyldes med blod. Normalt får en erektion penis til at forstørre og stikke ud fra kroppen.

erektioner går væk alene eller efter ejakulation, hvilket indebærer frigivelse af sæd gennem urinrøret, et lille hul placeret ved spidsen af penis.

Nogle gange ejakulerer mænd om natten, mens de sover, hvilket er kendt som “natlige forureninger.”Mænd kan have flere erektioner og perioder med seksuel ophidselse, mens de er i den hurtige øjenbevægelse (REM) søvnfase, det stadium, hvor de fleste drømme opstår.

hvad er årsagerne til erektioner?

selvom mange erektioner skyldes seksuel ophidselse, som når man ser et erotisk TV-program eller fantaserer, synes mange andre at forekomme uden grund.

så hvis du har haft en erektion i en usædvanlig eller pinlig situation, som under en kedelig historieklasse, har du intet at bekymre dig om. Din krop har en helt normal reaktion for nogen på din alder.

har jeg for mange erektioner?

fordi hver person er forskellig, er det umuligt at angive, hvor mange erektioner der er “normale”. Nogle mænd har mange erektioner om dagen, mens andre måske ikke har nogen. Hormoner svinger med en mands alder, seksuel modenhed, aktivitetsniveau og endda antallet af timers søvn. Medmindre dine erektioner er ubehagelige eller smertefulde, bør du ikke bekymre dig om hvor mange. Hvis du er bekymret, anbefales det at konsultere din læge. Han vil være i stand til at besvare dine spørgsmål og berolige dig.

Hvad kan jeg gøre for at undgå erektioner?

da erektioner normalt ikke kan kontrolleres, er der ikke meget, du kan gøre for at undgå dem. Medmindre du stimulerer penis nok til at forårsage ejakulation, er alt hvad du kan gøre, at vente på, at de sker.

når dine hormoner sætter sig ind, og du går ind i puberteten, vil hyppigheden af uventede erektioner og forurening om natten falde.

anmeldt af: Steven Dunshen, MD
Dato anmeldt: September 2013