Articles

Thomas A. Edison Papers

Thomas Alva Edison biografi

  • detaljeret Edison biografi
  • Edison og Miller familie biografier

foto: Thomas A. Edison i hans laboratorium, 1901.Thomas Alva Edison var den mest produktive opfinder i amerikansk historie. Han samlede rekord 1.093 patenter, der dækker nøgleinnovationer og mindre forbedringer inden for en lang række områder, herunder telekommunikation, elektrisk strøm, lydoptagelse, film, primære batterier og opbevaringsbatterier og minedrift og cementteknologi. Som vigtigt udvidede han begrebet opfindelse til at omfatte det, vi nu kalder innovation-opfindelse, forskning, udvikling og kommercialisering-og opfandt det industrielle forskningslaboratorium. Edisons rolle som innovatør er tydelig ikke kun i hans to store laboratorier i Menlo Park og vest Orange i ny trøje, men i mere end 300 virksomheder dannet over hele verden for at fremstille og markedsføre hans opfindelser, hvoraf mange Bar Edison-navnet, herunder omkring 200 Edison lysende virksomheder.

Tidligt liv

tegning af Milano, Ohio.Edison blev født i 1847 i Kanalbyen Milano, Ohio, den sidste af syv børn. Hans mor, Nancy, havde været skolelærer; hans far, Samuel, var en canadisk politisk brandmand, der blev forvist fra sit land. Familien flyttede til Port Huron, Michigan, da Thomas var syv. Han gik kort i skole, men blev hovedsageligt uddannet hjemme af sin mor og i sin fars bibliotek. i 1859 begyndte Edison at arbejde på en lokal gren af Grand Trunk Railroad, der solgte aviser, magasiner og slik. På et tidspunkt trykte han en avis på toget, og han gennemførte også kemiske eksperimenter i et bagagebillaboratorium. I 1862 havde han lært nok telegrafi til at blive ansat som operatør på et lokalt kontor.

fra 1863 til 1867 rejste han gennem Midtvesten som en omrejsende telegraf. I løbet af disse år læste han bredt, studerede og eksperimenterede med telegrafteknologi og kendte sig generelt til elektrisk videnskab.

tidlig opfindsom karriere

Diagram over firedobbelti 1868 blev Edison en uafhængig opfinder i Boston. Han flyttede til Ny York det næste år, og han påtog sig opfindsomt arbejde for større telegraffirmaer. Med penge fra disse kontrakter etablerede han en række produktionsforretninger, hvor han også beskæftigede eksperimentelle maskinister til at hjælpe med sit opfindsomme arbejde.

Edison fik snart et ry som en første rang opfinder. Hans arbejde omfattede lager tickers, brandalarmer, metoder til at sende samtidige meddelelser på en ledning og en elektrokemisk telegraf til at sende meddelelser med automatiske maskiner. Kronen i denne periode var den firedobbelte telegraf, der sendte to meddelelser samtidigt i hver retning på en ledning.

problemerne med at forstyrre signaler i flere telegrafi og høj hastighed i automatisk transmission tvang Edison til at udvide sin undersøgelse af elektromagnetisme og kemi. Som et resultat introducerede han elektriske og kemiske laboratorier i sine eksperimentelle maskinbutikker.i slutningen af 1875 førte observationer af mærkelige gnister i telegrafinstrumenter Edison til en offentlig videnskabelig kontrovers over, hvad han kaldte “æterisk kraft”, som først senere blev forstået som radiobølger.

Menlo Park

foto: personale på Menlo Park.i 1876 oprettede Edison et fritstående industrielt forskningsanlæg med både et maskinværksted og laboratorier. Her i Menlo Park, på jernbanelinjen mellem Philadelphia og Philadelphia, udviklede han tre af sine største opfindelser.Edison, der blev opfordret af den vestlige Union til at udvikle en telefon, der kunne konkurrere med Aleksandr Graham Bells, opfandt en sender, hvor en knap af komprimeret kulstof ændrede sin modstand, da den blev vibreret af lyden af brugerens stemme, et nyt princip, der blev brugt i telefoner i det næste århundrede.

mens han arbejdede på telefonen sommeren 1877, opdagede Edison en metode til optagelse af lyd, og i det sene efterår afslørede han fonografen. Dette forbløffende instrument bragte ham verdensberømmelse som” Troldmanden fra Menlo Park “og” opfinderen af alderen.”

endelig, begyndende i efteråret 1878, afsatte Edison tredive måneder til at udvikle et komplet system med glødelampe. Under sine lampeeksperimenter bemærkede han et elektrisk fænomen, der blev kendt som “Edison-effekten”, grundlaget for vakuumrørelektronik.han forlod Menlo Park i 1881 for at etablere fabrikker og kontorer. I løbet af de næste fem år producerede, forbedrede og installerede han sit elektriske system rundt om i verden.

Vestorange laboratorium

foto: sort Maria.i 1887 byggede Edison et industrielt forskningslaboratorium i Vestorange, der forblev uovertruffen indtil det tyvende århundrede. I fire år var det den primære forskningsfacilitet for Edison lighting companies, og Edison tilbragte det meste af sin tid på dette arbejde. I 1888 og 1889 koncentrerede han sig i flere måneder om en ny version af fonografen, der blev optaget på vokscylindre. Edison arbejdede med Dickson fra 1888 til 1893 på et filmkamera. Selvom Edison altid havde haft eksperimentelle assistenter, var dette den klareste forekomst af en co-opfindelse, som Edison modtog eneste kredit for.

i 1887 vendte Edison også tilbage til eksperimenter med elektromagnetisk adskillelse og koncentration af lavkvalitets jern og guldmalm, arbejde han var begyndt i 1879. I løbet af 1890 ‘ erne byggede han en fuldskala fabrik i det nordlige ny Jersey til at behandle jernmalm. Dette venture var Edisons mest bemærkelsesværdige kommercielle fiasko.

senere år

foto: Naval Consulting Board.efter minesvigt tilpassede Edison nogle af maskinerne til at behandle Portlandcement. En stegeovn, han udviklede, blev en industristandard. Edison cement blev brugt til bygninger, dæmninger og endda Yankee Stadium.

i de tidlige år af bilindustrien var der håb om et elektrisk køretøj, og Edison tilbragte det første årti af det tyvende århundrede med at forsøge at udvikle et passende opbevaringsbatteri. Selvom gaskraft vandt ud, blev Edisons batteri brugt i vid udstrækning i industrien.i Første Verdenskrig bad den føderale regering Edison om at lede Naval Consulting Board, som undersøgte opfindelser indsendt til militær brug. Edison arbejdede på flere problemer, herunder ubådsdetektorer og pistolplaceringsteknikker.på tidspunktet for hans død den 18.oktober 1931 havde Edison modtaget 1.093 amerikanske patenter, en total stadig uberørt af enhver anden opfinder. Endnu vigtigere skabte han en model for moderne industriel forskning.