Articles

12 tegn du bør overveje at få en skilsmisse

cirkel

Når ting i et ægteskab begynder at gå galt, og du har nået det punkt at overveje skilsmisse, kan du overveje noget andet: hvis en splittelse er den rigtige beslutning eller ej. Trods alt, ingen ankommer let i slutningen af deres ægteskab; du kaster ikke bare et bombeskal som, “skal jeg få en skilsmisse?”

det korte svar er: det er aldrig en nem beslutning. At beslutte at anmode om skilsmisse sætter en række konkrete udfordringer i gang—fra at hamre forældremyndighedsaftaler til at finde ud af, hvem der bliver i huset-så det er vigtigt at være realistisk og holde et niveau, når du vejer, om du skal følge op eller ej.

men hvis du og din ægtefælle har brugt de tilgængelige ressourcer til at hjælpe dig med at tage en tankevækkende beslutning om dit forhold, kan du føle dig mere solid om at komme videre. En autoriseret ægteskabs-og familieterapeut i Fairfield, Connecticut, siger: “det er vigtigt at have sund egenplejepraksis på plads, når du gennemgår skilsmisseprocessen.”(Disse vil være nyttige, når du er klar til at fortælle din partner, at du også vil have en skilsmisse.)

Derfor talte vi med ekspert ægteskabsrådgivere for deres bedste råd til, hvordan man ved, at det er tid for dig at gå videre til næste kapitel og anmode om skilsmisse. Forhåbentlig vil disse tegn give dig indsigt i, om det er værd at træne.

du kæmper ikke—men du kommunikerer heller ikke.

“Hvis du har kæmpet eller frygter at kæmpe, kan det føles som en lettelse at flytte ind i en fase med ikke at tale meningsfuldt overhovedet, men det kan også være et tegn på, at du begge har givet op med at blive forstået,” siger Tina B. Tessina, ph.d., en psykoterapeut og forfatteren af Dr. Romance ‘ s Guide to Finding Love Today.

forholdsterapeut Dr. Susan Edelman er enig. “Et stort rødt flag er, når din partner ikke vil diskutere dine problemer eller ikke vil gå til parterapi med dig for at arbejde på dine problemer,” siger hun. Hvis ingen af jer bryr sig nok om at ønske at finde ud af tingene, det kan være et tegn på, at ægteskabet er løbet.”

du føler dig ligeglad.

langvarige følelser af ligegyldighed over for din ægtefælle er et vigtigt tegn på, at noget er slukket i dit ægteskab, forklarer han. Når du holder op med at bekymre dig om, hvad den anden person tænker og føler, har du mistet evnen til at lytte og oprette forbindelse—hvilket ikke vil være let at rette.

du er bitter over forholdet.

Hvis negative tanker er begyndt at tilsidesætte den måde, du ser din partner på, kan tingene være på vej mod skilsmisse. “I stedet for at føle kærlighed, føler du dig bitter og beklagelig over dit forhold,” forklarer Edelman. Dette går hånd i hånd med ikke længere at ønske at tale tingene ud, fordi du sandsynligvis er for vred eller Harme.

der er ingen fysisk intimitet.

det er ingen hemmelighed, at køn ændres efter ægteskab. “Mens køn i langvarige forhold ikke er den lette, selvantændende spænding, det var i starten, er det stadig hjerteslag i dit forhold,” siger Tessina. “Hvis du ikke har lært at holde dit køn liv i LIVE, og det sputter ud, åbner du et sår i forholdet, der kan invitere en affære,” advarer hun. Hvis du tror, du er på vej til skilsmisse på grund af manglende køn i forholdet, det er altid muligt at søge rådgivning for at finde ud af, hvad der ikke fungerer. Men hvis du er forbi det punkt, hvor du føler dig tiltrukket af din partner, skilsmisse kan være det næste skridt.

der er heller ingen følelsesmæssig intimitet.

at føle sig tæt på din langsigtede partner går langt ud over forholdets fysiske karakter. Han understreger, at udtømningen af følelsesmæssig intimitet er lige så stor af et tegn som den mere tilsyneladende mangel på køn. Hvis du har lyst til, at du ikke kan oprette forbindelse til din ægtefælle på et dybere niveau—eller ikke vil—har du mistet en vigtig del af ægteskabet.

du er kun forældre, ikke partnere.

Hvis du har fokuseret så meget på at skabe en familie og opdrage dine børn og forladt dit forhold ved vejen, kan du opleve, at du har mistet din forbindelse helt. “Dit ægteskabsforhold er afgørende. Det er det fundament, din familie er bygget på, ” siger Tessina. Men hvis du er blevet så ind i din rolle som forældre, at du glemmer at være partnere, intense følelser af frustration og forsømmelse kan overtage og signalere et behov for en ende.

du kan ikke undslippe dramaet.

Tessina påpeger, at folk, der voksede op i en husstand med forældre, der skabte en masse drama, sandsynligvis vil gøre det samme, når deres forhold føles som om det er på klipperne. “Kæmper, kolde tavshed, forlader og vender tilbage—den type drama er aldrig nødvendig,” siger hun. “Hvis du ikke kan finde ud af, hvordan du sætter dig ned som voksen og taler om, hvad løsningen kan være, vil dramaet forbruge forholdet og føre til skilsmisse.”

du tvivler ikke kun på forholdet, men dig selv.”hvis du ikke kan være den person og partner, du gerne vil være, er det værd at se på, om forholdet er bæredygtigt,” siger hun. Plus, hvis din personlighed har ændret sig så drastisk, at du ikke længere kan finde ting at forholde dig til med din ægtefælle, ægteskabet fungerer muligvis ikke på lang sigt.

ting føles ude af kontrol.

uanset om det er på grund af pengeproblemer, fordi nogen arbejder for meget, eller fordi nogen er begyndt at vise tegn på afhængighed eller tvang, når tingene begynder at føle sig ude af kontrol, og problemerne er større end jer to, er det tid til enten at få hjælp eller komme ud, siger Tessina.

du eller din partner har lukket ned.

Stenmur—defineret som den fuldstændige tilbagetrækning fra interaktion inden for et forhold—er et stort tegn på, at ting muligvis ikke kan udarbejdes. Edelman siger, at partnere, der modstår at arbejde på forholdet, fordi de er blevet følelsesmæssigt utilgængelige, muligvis ikke er i stand til at komme tilbage til et sted, hvor de føler, at de kan være sårbare. når væggen er oppe, er det svært at komme ned.

ægteskabsrådgivning har ikke hjulpet.

alle vores eksperter anbefaler rådgivning, før de kommer til en konklusion om at opløse et ægteskab, men nogle gange er det ikke nok.”At få rådgivning tidligt, før dramaet begynder, vil hjælpe dig med at skabe et vellykket ægteskab sammen,” siger Tessina. Men Edelman advarer om, at når kærligheden først er blevet til had, er det for sent.

du kan forestille dig livet uden dem.

“Hvis du kan forestille dig at leve et liv uden din partner uden nogen tilknyttede negative følelser, er det tid til at overveje en skilsmisse,” Maria Sullivan, forholdsekspert og vicepræsident for Dating.com fortalte kvindedag. Når du ikke længere er forpligtet til at opbygge en fremtid med din ægtefælle, kan det være tid til at gå ind i et nyt kapitel alene.

for at opdage flere fantastiske hemmeligheder om at leve dit bedste liv, Klik her for at følge os på Instagram!