Articles

Bambusopdræt i USA

i de sidste 10 eller 20 år er sorten og tilgængeligheden af bambusprodukter lige eksploderet. Fra sokker til håndklæder til lagner til gulve, bambus kan gøre stort set alt. Og takket være en overvægt af Moso bambus fra Kina, bambus gør næsten alt.

de miljømæssige fordele ved bambus har gjort det til et top valg blandt miljøbevidste forbrugere. Og mange af disse forbrugere spørger også: “hvad med bambusopdræt i USA?”

bambus landbrug i Amerika er en fantastisk ide. Faktisk kan du dyrke bambus overalt, hvor de dyrker majs, og med færre kemikalier. De mest massive sorter af bambus er bedre egnet til tropiske og subtropiske klimaer, men tempererede bambus som Phyllostachys er hurtigt voksende og kolde hårdføre, og mange arter vokser større end træer. Selvom det ikke vil vokse så godt i Kansas eller Kentucky som det gør i sit oprindelige Kina, har kommerciel bambus et stort løfte for amerikanske landmænd, der ønsker at diversificere deres areal.i Florida blev Farms for nylig den første kommercielle bambusplantage i nationen og samlede deres første høst sidste sommer (2019). Men forvent ikke, at de dækker Midtvesten med det endnu. Der er en række grunde til, at opdræt af bambus i USA måske eller måske ikke er en god ide.

Hvis dette emne interesserer dig, skal du sørge for at tjekke vores dybdegående artikel om dyrkning af bambus til fortjeneste.

kan du dyrke bambus i USA?

gartnere over hele USA planter bambus som en prydplante og til privatlivsskærme. I nogen af de 50 stater, og i Canada også, kan du finde bambus sorter, der vil trives eller i det mindste overleve. Nej, din bambus opnår muligvis ikke det højeste potentiale et sted som Vermont eller Minnesota, men ja, det kan vokse.

Bambusarter at vælge imellem

nu vokser bambus i din have og opdrætter det som en kontant afgrøde er to meget forskellige ting. Til haven er der hundreder af bambusarter at vælge imellem, afhængigt af klimaet og den ønskede effekt. Men for at dyrke bambus og konkurrere med Kina på det åbne marked er der kun en håndfuld arter, der er værd at se på.

indtil for ganske nylig fandt alt det kommercielle bambusbrug sted i Kina og Sydasien. De fleste arter af bambus er hjemmehørende i den del af verden. Det betyder, at der ikke er nogen problemer med at finde en type bambus, der fungerer godt og uden uventede skadedyr eller andre problemer.Moso bambus, fra det sydlige Kina er den sort, der producerer bambus gulve og tøj. Det er her efterspørgslen er. For at dyrke bambus til stænger og let konstruktion er der mange flere arter at vælge imellem. Guadua bambus er den primære sort, der anvendes i Latinamerika til poler og konstruktion, men det gør det ikke så godt nord for troperne. (Se vores dybdegående artikel om bambus sorter til byggeri.)

men før man planter USA med store skår af kinesisk og sydamerikansk bambus, skal man gøre nogle seriøse undersøgelser. Ikke-indfødte planter kan have svært ved at tilpasse sig fremmed vejr og jord. Og selvfølgelig spreder bambus sig notorisk hurtigt. Dette er nogle alvorlige overvejelser, der skal tages i betragtning, før bambus introduceres i et fremmed habitat i industriel skala.Phyllostachys nigra ‘Henon’ (Giant Grey) og Phyllostachys bambusoides (japansk træ bambus, billedet nedenfor) er tempererede sorter, der vokser lettere i en bredere vifte af klimaer, USDA-områder 7-10. De kan nemt få 50 fod høj og 5 inches i diameter, med lige, glatte kulmer, fremragende til bygning og andre applikationer.

Phyllostachys nigra Henon Giant Gray bamboo

klimaforhold for bambus

det er sandt, der er typer bambus, der vil vokse over hele Nordamerika. Men for at dyrke bambus i en økonomisk levedygtig skala har de fleste sorter brug for lidt varme og fugtighed for at nå deres fulde potentiale.

der er ingen mangel på bambus, der kan modstå frysetemperaturer. Faktisk kan du dyrke bambus overalt, hvor du kan dyrke majs. Men meget koldt vejr vil helt sikkert bremse afgrøden og reducere den samlede høst. Så de praktiske områder for bambus landbrug er temmelig begrænset i USA. Sydvest kan have noget potentiale, men det er lidt tørt der. Og for at dyrke med succes og konkurrencedygtigt har du brug for alle de betingelser, der fungerer til din fordel. Stadig overvejer nogle landmænd bambus i Californiens ørken.

den ideelle region for en amerikansk bambusgård er det dybe sydøst. Engang King Cotton ‘ s land, er det nu den kommende Lund for stor bambus.

Phyllostachys bambusoides Madake

bambus gårde i Florida

en mangeårig frugt gård i Manatee County, Florida, blandet gårde gik videre og plantede omkring otte hektar kommerciel bambus omkring fire år siden (2016). Med citrus træer kæmper for at klare plager af skadedyr, sygdom og klimaændringer, tog disse pionerer et standpunkt med bambus.baseret i Bradenton, Florida, i nærheden af Tampa, regner Fruit Farms med, at bambus er en mere modstandsdygtig og mere rentabel afgrøde end citrus, der længe har domineret det lokale landskab. På dette tidspunkt fokuserer de primært på at dyrke Moso bambus (Phyllostachys edulis) for sine spiselige skud, højt i fiber og rig på vitaminer og mineraler. Når plantagen er mere moden, vil de sandsynligvis begynde at høste de massive stænger til træ og en lang række andre anvendelser.

mod sydøst, nær Fort Lauderdale, onlymoso har specialiseret sig i dyrkning af Moso bambus til alle dens mange anvendelser, fra skud, til gulve til solbriller. Endnu vigtigere har de leveret startplanterne til andre landmænd og voksende operationer, herunder Blandingsfarme. De har også partnere i Kina og i hele Europa.

Phyllostachys edulis Moso bamboo species

bambus landbrug i Georgien

Thigpen Trail Bamboo Farm er en anden interessant operation i det dybe syd. Denne familieejede gård og børnehave vokser omkring 100 sorter af bambus, der specialiserer sig i dem, der ikke vil være til skade for det lokale habitat. det sydlige Georgien har et ideelt klima til opdræt af bambus, men også masser af uberørte naturlige levesteder, der kan forstyrres ved at plante de forkerte typer invasive arter. På deres hjemmeside går de i detaljer om fordelene og alsidigheden af bambus. De er også omhyggelige med at forklare risikoen ved at plante eksotiske arter i økosystemet med langbladet græs.

som en detail planteskole, Thigpen sælger levende bambus planter til enkeltpersoner og offentligheden. De sælger også engros til andre planteskoler i hele regionen og til et stigende antal små gårde, der ønsker at gå i gang med kommerciel dyrkning.

se også på vores artikel om de bedste Bambusplanteskoler i Amerika.

konklusioner

med hensyn til bæredygtighed er der ingen ressource, der kan matche bambus med sin kraftige vækstvaner og ubegrænsede alsidighed. Men at reducere kulstoffodaftryk betyder også at købe materialer tættere på hjemmet. Og så længe al bambus kommer fra Kina og Fjernøsten, vil det være en ulempe.

stateside fortalere for bæredygtighed og miljøansvar er endelig nu dyrke plantager for at opfylde Amerikas sunde appetit på bambus. Mens landmænd på steder som Kentucky og i Midtvesten hopper på hamp-vognen, tapper Deep South potentialet i bambus.

indtil yderligere forskning kan bevise andet, ser det ud til, at området omkring golfen er bedst egnet til kommercielt bambusbrug. Kun i dette varme, fugtige, semi-tropiske klima vil den gigantiske træbambus nå sin fulde størrelse. Andre steder, i køligere områder, ville væksten være noget forkrøblet, og indenlandske landmænd kunne aldrig konkurrere med kinesisk bambus. Alligevel synes det at være i vores nationale interesse at dyrke en indenlandsk forsyning af denne vitale ressource.

men der er stadig risici og udfordringer med voksende Asiatisk bambus i Nordamerika. Nogle arter klarer sig måske ikke så godt på dette kontinent, og andre klarer sig måske lidt for godt og driver indfødte økosystemer til udryddelse. At finde de” Goldilocks ” sorter, der hverken er for meget eller for lidt, er ikke let, men til sidst sker det.

takket være banebrydende som OnlyMoso i Det Sydlige Florida opdrætter amerikanerne endelig bambus i stor skala. På dette tidspunkt er de mest ambitiøse gårde i Floridas citrusområde, men Georgien anerkender også det økonomiske løfte om bambus i Ferskenstaten.

Hvis alt går godt, kan bambusmarkerne en dag strække sig helt fra Miami til Houston. Men husk, der er sådan en ting som for meget af en god ting. Nøglen er at opretholde balance og mangfoldighed. Målet er at dyrke på en måde, der er kompatibel og komplementær med indfødte skove og græsarealer, og ikke at erstatte dem alle i navnet “grønt guld.”

yderligere læsning

for at lære mere om landbrug bambus i USA, tjek værker af Daphne Levis. Hun er forfatter til flere bøger om bambus, herunder landbrug bambus og bambus på gården: Forøg din indkomst, som begge er gode referenceguider for den begyndende landmand.

Du kan også tjekke nogle af vores relaterede artikler.

  • investering i bambus: Yield of greens
  • bedste bambus sorter til bygning og konstruktion
  • bedste bambus at vokse til poler
  • voksende bambus til erosionskontrol
  • bambus og kulstofbinding
  • hvorfor bambus er mere bæredygtig
  • Genus Arundinaria: Native bambus i Nordamerika
  • bambus landbrug i Europa

Fotokredit: James Lee