Articles

Digital Marketing Blog

har du nogensinde spurgt dig selv, ” Hvad er forskellen mellem salg og marketing?”

i så fald er du kommet til det rigtige sted.

det skyldes, at vi i dagens indlæg hjælper dig med at forstå forskellen mellem din marketingplan og din salgsstrategi.

det meste af forvirringen kommer fra det faktum, at salgsaktiviteter og marketingindsats ofte ser ens ud, og så kan du tilgive folk for at få de to blandet sammen. Det kan hjælpe med at tænke på dem som internettet og e – mail-to forskellige teknologier, men som sameksisterer sammen.

marketingkampagner sigter ofte mod at oprette kundeemner til din salgstragt, så dine sælgere derefter kan følge op med dem og gøre dem til betalende kunder.

som om det ikke er forvirrende nok, bruger sælgere ofte marketingteknikker – såsom specialtilbud eller gratis gaver – for at tilskynde folk til at krydse linjen.

stadig, hvis du er virksomhedsejer, skal du kende forskellen mellem marketing-og salgsaktiviteter, hvis du vil have succes.

samtidig skal du huske lighederne mellem de to – når alt kommer til alt handler begge discipliner i sidste ende om at forbedre dit brandimage og skabe forbindelser med kunderne. Det er ikke B2B eller B2C, det er B2P – business-to-person.

men bare fordi nogle mennesker får de to discipliner forvirret, betyder det ikke, at du ikke kan forstå forskellen. Og den gode nyhed er, at du ikke behøver at bekymre dig, fordi vi er her for at lære dig alt hvad du behøver at vide.

Hvad er forskellen mellem salg og markedsføring

at forstå forskellen mellem salg og markedsføring er vanskelig, fordi forskellen mellem de to er subtil.

en god definition er, at marketing handler om at få folk interesseret i din virksomheds produkter og tjenester, mens salg specifikt handler om at sælge disse produkter og tjenester.

markedsføring behøver ikke nødvendigvis at handle om salg.

for eksempel dedikerer marketingteams ofte en betydelig mængde ressourcer til at skabe opmærksomhed og fange øjenkugler i modsætning til at presse på for et hårdt salg. derudover bruger marketingteams ofte meget tid og opmærksomhed på mere immaterielle opgaver som at udvikle en brandidentitet, forbedre et brandimage eller lancere en PR-kampagne.

mens din salgsstyrke muligvis måles og overvåges baseret på hvor mange direkte salg de scorer, er det mere sandsynligt, at dit marketingteam evalueres på en lang række forskellige attributter.

en anden ting at huske på er, at der er flere forskellige typer marketingfokus. Typisk kan de fleste marketingkampagner klassificeres under en af følgende to kategorier:

udgående markedsføring

denne gamle markedsføringsstil involverer at afbryde folk ved reklame og andre mere påtrængende teknikker.

Det har stadig en plads i en moderne marketingplan, men det er bestemt ikke alt og alt. Nogle af de mest almindelige udgående marketingfokuser inkluderer:

  • tv-annoncer

  • Billboards

  • Direct mail

  • magasinannoncer

Indgående Marketing

denne nye tilgang til markedsføring indebærer at levere kick-ass marketingindhold til at underholde, overraske og glæde dine kunder. Det er muligvis lavet af digital markedsføring, selvom det ikke er synonymt med det.

målet er at bringe folk til dig på søgemaskiner og sociale netværkssider i stedet for at afbryde dem med old school-reklame.

eksempler inkluderer:

  • Content marketing

  • Social media marketing

  • E-mail marketing

  • søgemaskineoptimering

Hvad er salg?

når det er gjort rigtigt, handler salg om at bede folk om at investere i dig. Du når ud til potentielle kunder og beder dem om at tage deres tegnebøger ud og give dig deres penge.

dit mål bør være at udvikle en proces, som din salgsafdeling kan følge for at tilskynde potentielle kunder til at investere i dig. For at gøre det, vi bruger en enkel, fire-trins proces.

dette er en blid, men vedvarende proces, som dine salgsfolk bliver bedre til med tid og træning.

Trin #1: Spørg føringen om at foretage den oprindelige investering med dig.

Trin #2: opmuntre dem til at forpligte sig til dig på en eller anden måde, selvom det bare er ved at tilmelde dig en gratis prøveperiode.

Trin #3: Etablere tilstrækkelig tillid med dem, så de er parat til at foretage en investering.

Du kan opbygge tillid ved at kommunikere med dem og bevise, at de har brug for din virksomheds produkter.

det er her Salgs-og marketingstrategier kan overlappe hinanden, fordi denne kommunikation kan være så enkel som et stykke marketingindhold. Nøglen her er at forstå din målgruppe og lette kommunikation, der tilføjer værdi og bygger tillid på en eller anden måde.

Trin #4: opfølgning, opfølgning, opfølgning.

risikerer ikke at skade den tillid, du har arbejdet så hårdt for at etablere. Lad ikke din markedsføring kvalificerede kundeemner følelse som om du hounding dem til et salg.

i stedet skal du fokusere på at udvikle en ægte forbindelse.

vis dem, at din virksomheds produkter kan løse et problem for dem eller gøre deres liv lettere.

Hold dit salg og Marketing justeret

nu hvor du kender de vigtigste forskelle mellem salgsfolk og marketingfolk, er det tid til at sikre, at salg og marketing stemmer overens.

tænk på at drive en virksomhed som at køre bil. Når du kører, skal du kontrollere dine spejle, skifte gear og justere alle mulige andre forskellige handlinger, så de alle arbejder sammen.

Marketing svarer ikke til salg, men de to arbejder sammen.

brug af dine signaler svarer ikke til at tage en tur, men de går sammen.

Du skal behandle marketing og salg som to meget forskellige ting, der hænger sammen med hinanden. De kan ikke arbejde i siloer, og du skal udvikle strategier med både salg og marketing i tankerne.

en af de bedste måder at bringe din marketingafdeling og dit salgsteam tættere sammen er at bruge #R3MAT-metoden, som hjælper dig med at forstå, hvor hver af dine marketingkvalificerede kundeemner er i salgstragten.

#r3mat-metoden tapper ind i et af de grundlæggende principper for digital markedsføring: behovet for at nå folk på det rigtige sted med den rigtige besked på det rigtige tidspunkt.

Ved at kontrollere hvert stykke indhold, som din marketingafdeling opretter mod # R3MAT-metoden, sørger du for, at der er et formål bag alt, hvad du gør.

og selvom dette er et kraftfuldt værktøj til oprettelse af marketingindhold, er det også nyttigt for dit salgsteam som en slags sundhedskontrol, før de henter telefonen og prøver at ringe til nogen.

er det den rigtige besked baseret på, hvor de er i salgscyklussen, og er det det rigtige tidspunkt at nå ud til dem?

og når du ud til dem på det rigtige sted?

ville en e-mail være bedre?

ved at begynde at tænke over disse spørgsmål, kan din virksomhed dramatisk forbedre sin Sandsynlighed for at opbygge et fællesskab af kunder og i sidste ende generere flere indtægter.

du skaber også en meget mere bæredygtig salgscyklus, reducerer omkostningerne ved at øge effektiviteten og gøre dig selv meget mere rentabel som følge af det.

konklusion

nu hvor du ved, hvad du har brug for at vide om salg vs marketing, er det over for dig at revidere dine salgs-og marketingstrategier for at sikre dig, at du overholder bedste praksis og skaber fuld tilpasning mellem dine to hold.

den gode nyhed er, at det aldrig er for sent at modernisere din salgsafdeling eller at revidere din tilgang til dine marketingfolk. Faktisk ved at bruge kun en måned eller to på at sikre, at din salgsstrategi og din marketingindsats alle er tilpasset og arbejder hen imod et fælles mål, kan du dramatisk forbedre din virksomheds ydeevne og samtidig skabe lykkeligere og mere loyale kunder.

at forstå forskellene mellem din salgsstyrke og dit marketingteam er ikke længere noget, du har råd til at ignorere. Det er blevet et standardkrav for at drive forretning, og nogle mennesker kæmper stadig for at ændre deres tænkning og vedtage disse bedste praksis.

det kan gøres endnu vanskeligere for små virksomheder, hvor folk skal bære flere forskellige hatte. Hvis du er selvstændig, eller hvis du driver en lille virksomhed, er det sandsynligt, at både salg og marketing falder ind under dit ansvarsområde. Og hvis noget, det gør forståelsen af forskellene og lighederne endnu vigtigere.

og desuden kan du satse på, at selvom du ikke fokuserer på salg vs marketing og bringer de to tættere sammen, er dine konkurrenter. Hvis du ikke er forsigtig, og hvis du ikke tager bestemte skridt for at følge med dem, er du i alvorlig risiko for at blive efterladt.