Articles

Harley-Davidsons elektrisk cykel kæmper for at fyre op unge ryttere

Harley-Davidsons nye elektriske motorcykel, Livsledning, vises på dette uddelingsfoto. (Fotos af Harley-Davidson via Reuters)'s new electric motorcycle, LiveWire, is shown in this handout photo. (Photos by Harley-Davidsons nye elektriske motorcykel, Livsledning, vises på dette uddelingsfoto. (Fotos af Harley-Davidson via Reuters) via Reuters)
Harley-Davidsons nye elektriske motorcykel, Livsledning, vises på dette uddelingsfoto. (Fotos af Harley-Davidson via Reuters)

CHICAGO: Harley – Davidson Inc satser på elektriske motorcykler for at tiltrække den næste generation af yngre og mere miljøbevidste ryttere til at vende faldende amerikansk salg.men da Harley sender sine første” Livsledninger ” – cykler-prissat til $29.799-til forhandlere, er der kun få beviser for, at det 116-årige mærke fanger med nye unge kunder.

problemet ligger for det meste med dette” super-premium ” produkts pris. Cyklen koster næsten lige så meget som en Tesla Model 3 og sigter mod et marked, der ikke rigtig findes: unge, “grønne” og velhavende førstegangsmotorcyklister.

den slanke sportscykel har været tilgængelig til forudbestilling i USA siden januar. Imidlertid kommer hovedparten af ordrerne fra eksisterende og gamle ryttere, ifølge samtaler med 40 af de 150 forhandlere landsdækkende, der bærer cyklen i år.forhandlerne Reuters talte med tegner sig for lidt over en fjerdedel af de levende ledninger forhandlere og er spredt over hele Illinois, Indiana, Ohio, Michigan, Californien, Nevada, ny Jersey og Ny York.

Harley har i årevis undladt at øge salget i USA, dets øverste marked tegner sig for mere end halvdelen af sine solgte motorcykler. Som det er tatoveret, baby-boomer base aldre, det Milvaukee-baserede firma finder det udfordrende at opsøge nye kunder.

i 2018 havde Harley det stejleste salgsfald i fire år i USA. Det amerikanske salg tippes til at falde igen i år.

den tunge motorcykelproducents aktiekurs er faldet med 42% i de sidste fem år. Til sammenligning har s&P 500-indekset fået 47%.da administrerende direktør Matt Levatich annoncerede lanceringen sidste år, var hans håb, at det var let at køre motorcykler uden gear eller kobling, der ville hjælpe med at tiltrække unge og miljøbevidste bykørere.i en samtale med Reuters i februar 2018 sagde Levatich, at cyklen ville hjælpe med at løse Harleys demografiske problem.

” Det handler mere om det næste århundrede end det sidste århundrede,” sagde han dengang.

forudbestillingerne har hidtil afvist disse håb, ifølge forhandlerne.

“det appellerer til en demografisk, der allerede kører,” sagde Gennaro Sepe, salgschef hos et Harley-forhandler i Chicago. Hans butik har modtaget fire forudbestillinger til cyklen. Alle er fra eksisterende ryttere.

Harley afviste at kommentere forudbestillinger.

motorcykelproducenten er ikke den eneste virksomhed, der investerer i batteridrevet transport.strengere emissionsregler i Europa, Kina og USA tvinger bilvirksomheder til at skifte til elektrificerede modeller. En undersøgelse af amerikanske tusindårs motorcyklister, der blev offentliggjort i Februar af Motorcykelindustrirådet, fandt 69% af rytterne interesseret i elektriske motorcykler.

Harleys forhandlere sagde, at de får forespørgsler fra unge kunder, men kæmper for at oversætte dem til salg. En vigtig årsag: Livetrådets detailpris.”interessen er meget høj,” sagde en salgschef hos en ny Jersey-baseret forhandler, der nægtede at blive navngivet, fordi han ikke var autoriseret til at tale med medierne. “Men når du først kommer til prisfastsættelse, kastes interessen ud af vinduet.”

” Harley tilbyder heller ikke nogen rabat eller incitamenter til at skubbe salget,” sagde forhandlerne.Gary Jon Prough, General sales manager hos en forhandler i Countryside, Illinois, sagde, at langt de fleste årtusinder ikke havde råd til cyklen, da Livsledningen er rettet mod unge og velhavende kunder med indkomster over $100.000 om året.for at øge salget forventer Prough og andre forhandlere, at Harley vil gå Tesla Inc ‘ s vej: lancere mere overkommelige batteridrevne køretøjer efter at have skabt en brummer med premium-modellen.

traditionelle Harley Davidson entry-level cykler koster omkring $6.900.

motorcykelproducenten har planer om at frembringe yderligere fire elektrificerede modeller i mellemkraft, lav effekt, e-cykler og børns tohjulede segmenter inden 2022.

men i modsætning til Tesla nyder Harley ikke den sande first mover ‘ s fordel.Californien-baserede nul motorcykler sælger allerede elektriske cykler i USA med detailpriser fra $8.500 til $21.000. Dens top-end cykel-SR / F-ligner Livledning, men koster næsten $9.000 mindre.stadig siger Bob Clark, en forhandler af nulcykler i Chicago, at han endnu ikke har solgt en SR/F til ryttere under 35 år. Alle tre elektriske cykler, han solgte til unge ryttere i år, var i prisklassen $10.000.

” unge ryttere er miljøbevidste, men er også meget prisfølsomme,” sagde han.

det er ikke kun prisfastsættelse. Det begrænsede sortiment hæmmer også salget.

cyklen kan rejse 146 miles (235 km) i byen eller 95 miles i kombineret by-og motorvejskørsel pr. En almindelig husholdningsudtag kan give en opladning natten over, mens niveau 3 jævnstrøms hurtigopladere, der er stationeret hos Harley-forhandlere, oplader cyklen fuldt ud 60 minutter.

dette gør Livetråd mindre effektivt til længere ture, hvilket begrænser dets appel blandt landlige ryttere, der foretrækker touringcykler.

syv Harley-forhandlere fortalte Reuters, at de ikke engang har generet at bestille cyklen, hvilket ville kræve investering i en niveau 3-ladestation og uddannelsespersonale.en Ohio-baseret forhandler, der oprindeligt havde tilmeldt sig Livetråd, sagde, at han trak sig ud i sidste øjeblik, da han ikke var sikker på cyklens efterspørgsel i sit område.James Hardiman mener, at Harley vil sælge mellem 400 og 1.600 ledninger det første år. Det er ikke engang 1% af de 228.051 Cykler, den solgte over hele verden sidste år.

” Dette vil stort set være en afrundingsfejl helt sikkert i år og endda næste,” sagde han.