Articles

Harvard slår ned på alle mandlige klubber. Men det er kvindegrupper, der er forsvundet.

Barry Chin, Boston Globe, Getty Images
kvinder på Harvard protesterede administrationens indsats for at modvirke medlemskab af kønseksklusive studentergrupper.

for lidt over et år siden meddelte Harvard Universitets ledere, at de håbede ville være det sidste ord for øjeblikket i en lang debat om fremtiden for campus sociale liv.

fra og med freshman-klassen i 2017 vil enhver studerende, der sluttede sig til en enkeltkøns social gruppe — som en af universitetets eksklusive endelige klubber eller et broderskab eller sorority — stå over for begrænsninger. Medlemmer ville ikke være i stand til at holde lederstillinger på campus, tjene som kaptajner for atletiske hold eller modtage Harvards godkendelse til postgraduate stipendier som Rhodos og Marshall. Grupperne kunne kun undgå sanktionerne, hvis de gik coed.

teknisk set var politikken blevet afsløret i maj 2016. Men efter 18 måneders omstridte samtaler stemte Harvards bestyrelse endelig for at godkende begrænsningerne. Bestyrelsens handling ville i teorien indføre politikken ud over embedsperioden for Gilpin Faust, præsidenten på det tidspunkt, der trådte tilbage i sommer.

for nogle observatører giver bortfaldet af ekskluderende sociale grupper på universitetscampusser meget mening. Efterhånden som studenterpopulationerne diversificeres, administratorer bliver mere opmærksomme på behovet for at fremme inkluderende miljøer, ikke dem, der er adskilt efter køn og klasse. På Harvard virker især mænds sidste klubber som rester af et universitet fra en tidligere æra, da studentergruppen var hvidere og rigere end den er i dag.

så på overfladen ville det være let at afvise de retssager, der blev indgivet mod Harvard af græske organisationer i sidste måned som en sidste gispindsats. Privilegerede mennesker graver i deres hæle i lyset af trusler mod deres privilegium, argumentet går. Dragterne ledsages af en national kampagne og andragende, med en omfattende hjemmeside, der foregiver at fortælle “sandheden” om sociale organisationer med et køn. Nogle sororitetskapitler på andre colleges har opfordret medlemmer og alumner til at logge på.

men sorority-medlemmerne, der er blevet den højeste stemme til fordel for retssagerne, hævder, at deres kamp ikke handler om at beskytte privilegium overhovedet. Det handler om at beskytte kvinder.

annonce

Harvard-embedsmænd har sagt, at deres nedbrydning af sociale grupper var designet til at gøre netop det. Efter deres opfattelse, alle mandlige finaleklubber tilskynder til misogynistisk adfærd og skaber problematiske miljøer for kvinder. Løsningen? At modvirke adfærd ved kilden.

da universitetet ikke kunne eliminere private, uigenkendte, off-campus organisationer, indførte administratorer de stærkeste incitamenter til at deltage i, at de kunne komme op med — og det ville, håbede de, passere juridisk mønster.

kvinderne siger på den anden side, at administrationens tilgang til at standse kønsdiskrimination har truet kønseksklusive rum, der ikke var en del af problemet. Faktisk, disse kvinder siger, sådanne grupper forbliver nødvendige på en campus, hvor spørgsmål som seksuel forseelse vedvarer.

siden politikken trådte i kraft, er det sororiteterne og kvindernes sidste klubber, der er forsvundet, mens de fleste af de mænd, der kun er mænd, fortsætter med at operere. I efteråret lukker alle fire af Harvards sororiteter ned. En genåbnet for nylig, men med en lille brøkdel af sit tidligere medlemskab. De seks kun kvindelige finaleklubber har alle startet processen med at gå coed.nogle kritikere af ekskluderende studenterorganisationer siger, at der er presserende behov for, at colleges handler, især i betragtning af nylige dødsfald ved broderskabsfester. Hvad der sker på Harvard, fremhæver dog de potentielle konsekvenser af administratorernes mere drastiske indsats for at regulere campusens sociale liv.

‘uoverensstemmende med vores værdier’

annonce

arkitekten for Harvards politik er Rakesh Khurana, dekan for bachelor college siden 2014, der hyrede forslaget til at bære frugt midt i intens tilbageslag.oprindeligt slog Harvard-embedsmænd det som en strategi for forebyggelse af seksuelle overgreb. Derefter påpegede et antal mennesker, at langt de fleste overfald fandt sted i coed-sovesale, ikke i endelige klubber eller græske huse. Inden for et par måneder ændrede administratorer deres melodi.”begrundelsen begyndte at skifte mod dette brede princip om, at noget enkelt køn er uforeneligt med vores værdier,” sagde Harry R. Han forsøgte, men mislykkedes, at overbevise Harvards fakultet om at godkende en bevægelse, der var beregnet til at afspore sanktionerne.

i mellemtiden diskuterede to udvalg politikken. En, en fakultetsgruppe med formand for Khurana, udgav en foreløbig rapport i Juli 2017, der anbefalede, at Harvard går videre og forhindrer studerende i at deltage i endelige klubber, broderskaber og sororiteter. Men kun en fjerdedel af udvalgets medlemmer havde faktisk støttet denne plan, ifølge senere rapportering fra Harvard Crimson, studentavisen. Gruppens endelige rapport udvandede sine anbefalinger.universitetet stillede ikke Khurana til rådighed for en samtale. Da han først anbefalede, at enkeltkønsgrupper står over for begrænsninger, skrev han i 2016 i et brev til Faust, at der uundgåeligt ville være kritik. Men han portrætterede denne uenighed som ikke forskellig fra den oprindelige modstand mod at indrømme kvinder som studerende.”øjeblikke med institutionelle ændringer ledsages undertiden af en følelse af tab og frygt,” skrev han, “men de er også afgørende vendepunkter for vækst og fornyelse.”

annonce

Harvards udsagn, breve og rapporter om sanktionspolitikken er fulde af skræmmende sprog om den skadelige og diskriminerende praksis hos enkeltkønsorganisationer. Næsten al kritik er rettet mod de endelige klubber. Der er få omtaler af sororiteter. Heller ikke broderskaber, selvom de også ofte står over for kritik for misogynistisk og diskriminerende adfærd.

“den nuværende sociale scene på kollegiet drejer sig om dybt forankrede magtsystemer”, læser Februar 2017-rapporten fra et udvalg indkaldt for at finde ud af, hvordan man gennemfører politikken. “Især mænds sidste klubber kan udnytte den historiske dominans af køn, klasse og race for at bevare denne magt.”

alligevel påvirkede begrænsningerne for ledelsesmuligheder og fællesskabspåtegninger et bredere skår af enkeltkønsorganisationer ud over de sidste klubber, herunder græske kapitler og alle mandlige og alle kvindelige korgrupper.det er også klart, at Harvard-embedsmænd var forpligtet til at tage aggressive skridt for at rette op på, hvad de så som sociale sygdomme. Versioner af” universitetet skal handle “og” at tage ingen handling er uholdbar ” vises gennem udsagnene og rapporterne.

administratorer stod delvis over for pres fra en bølge af studentundersøgelseskommentarer, der beskrev mænds sidste klubber som hotbeds for seksuel forseelse og beskyldte universitetet for ikke at tage ansvar for, hvad der skete i palæerne kun få skridt væk fra nogle sovesale.

annonce

Harvards fakultetsudvalg holdt peer-institutioner som f.eks. Sociale organisationer på andre institutioner er gået sammen på egen hånd, med henvisning til de skiftende realiteter på moderne campusser.

Der er anerkendelser i Harvard-politiske dokumenter om asymmetrien mellem de sociale realiteter for mænd og kvinder på campus og den vigtige rolle, som kun kvinder spiller. Et udvalg foreslog, at Harvard havde en fem-årig “bro”-periode for kvindegrupper, hvor de kunne fortsætte med at “operere med kønsfokuserede missioner” og foretage overgangen til et arrangement, hvor de blev anerkendt af universitetet og alligevel “helt uden forbindelse til det typiske græske system.”

men i Marts annullerede administratorer” bridge ” – programmet.den endelige politik siger, at Harvard ” har en lang og kompleks historie med at kæmpe med kønsdiskrimination.”Administratorer, siger politikken, er glade for at hjælpe kvindegrupper”, der ønsker at overgå fra at have et eksklusivt kvindemedlemskab, samtidig med at de opretholder en kvindefokuseret mission.”

‘lad os tale, men fortælle os Nej’

da Rebecca Ramos talte med Harvard-embedsmænd i foråret 2016 om fremtiden for hendes sorority, Delta Gamma, fik hun oprindeligt indtryk af, at de ville hjælpe. Men den følelse varede ikke.

annonce

Ramos, der er fra Seattle, havde ikke planlagt at deltage i en sorority; det var ikke nødvendigvis noget, hun så som vigtigt for collegeoplevelsen. Hvad hendes sorority gjorde var at bringe hende sammen med kvinder, der delte idealer og værdier, alligevel ikke interesser og baggrunde. Gruppen var forskelligartet, hun sagde. Faktisk mere racemæssigt forskelligartet end Harvards studerende generelt.da Ramos og andre sororitetsledere først satte sig sammen med administratorer, erkendte kvinderne, at deres organisationer skulle være mere inkluderende. De havde ideer: oprettelse af yderligere organisationer, der var coed, for studerende, der ønskede den slags oplevelse. Deling af fysiske rum mellem sororiteter for at reducere medlemsomkostninger.

de understregede, at næsten enhver kvinde, der gennemgår sorority-rekrutteringsprocessen, tilbydes en plads i en af grupperne. De foreslog et partnerskab med administratorer for at fokusere på forebyggelse af seksuelle overgreb.

embedsmænd bad om en mere formel opskrivning af forslagene, sagde Ramos, som de leverede. Men de hørte aldrig tilbage, Hun sagde. Uger senere, midt i afsluttende eksamener, begrænsningerne for enkeltkønsgrupper blev annonceret til campus. Samarbejdet med administratorer blev hurtigt opløst, sagde Ramos, der dimitterede i 2017.Laura Doerre, der indtil for nylig var national præsident for Kappa Alpha Theta, sagde, at Harvard-embedsmænd på et senere møde syntes uvillige til at underholde ideen om, at sororiteter kunne blive mere indbydende, mens de forblev begrænset til kvinder. “Så snart vi begyndte at tale om det, blev det et filosofisk spørgsmål, som vi ikke kunne overvinde,” sagde Doerre. “Det var meget en’ lade os tale, men fortæller os Nej.en erklæring fra November 2017 underskrevet af 23 kvindelige studerende, inklusive Ramos, sagde Harvards forudsætning “har været, at kvinder ikke må få lov til at deltage i grupper uden mænd — til deres eget bedste — fordi det er den eneste måde at ‘komme på’ mænds sidste klubber.”Kvinders protester mod politikken, skrev de,” er blevet mødt med svaret om, at kvindegrupper er uheldige sikkerhedsskader for en mere ædel sag — denne årsag til at beskytte dem. Dette er egregious.”

annonce

en Harvard-talskvinde svarede ikke på en anmodning om kommentar til administratorers samtaler med ledere af kvindegrupper.

kvinder, der var i sororiteter, begyndte at føle sig stigmatiserede, sagde Ellen Rothschild, en tidligere præsident for Alpha Phi og en Harvard-kandidat fra 2017. “Du vidste ikke, hvad der ville ske, hvis du ikke imødekom sanktionerne og overholdt de nye regler,” sagde hun. Nogle blev bange for, at Harvard tog deres sorority-medlemskab i betragtning, da de ansøgte om lovskole, Handelsskole, eller kandidatuddannelser. Andre bekymrede sig for, at de kunne blive udvist direkte.

i foråret faldt interessen for sorority rekruttering med 60 procent, ifølge Crimson. I August rapporterede avisen, at der ikke længere var nogen sociale organisationer, der kun var kvinder. En, Alpha Phi, er siden genåbnet; sorority er en del af en af retssagerne mod Harvard. Kapitlets medlemskab toppede på 160 kvinder i 2017, ifølge dragt. Nu er der elleve kvinder, der ” har tilsluttet sig eller udtrykt interesse for at tilslutte sig igen.”

fire mænd-kun grupper er gået coed i de sidste par år. Men ni andre, for det meste endelige klubber, fortsætter med at operere.

hvorfor var indvirkningen på kvindegrupper så meget større? Kvindegrupper var ikke så veletablerede i Cambridge, sagde Emma Kvinn-dommer, en advokat i Boston, der er hovedrådgiver for en af retssagerne mod Harvard. Mænds finaleklubber har eksisteret i århundreder og har store alumnenetværk og ressourcer, der kan hjælpe dem med at overleve under udfordrende omstændigheder. Desuden er klubberne ikke bundet af nationale regler — såsom obligatorisk medlemskab af et køn-som sororiteter er.mens nationale græske foreninger ikke indgav retssager mod Harvard, yder de økonomisk støtte og generel støtte, sagde Judson Horras, præsident for den nordamerikanske Interfraternitetskonference. Mere end 100 organisationer bidrager på en eller anden måde til indsatsen, sagde han, og omkring 62,000 mennesker har underskrevet et andragende på Stand Up til Harvard hjemmeside, der kræver, at sanktionspolitikken vendes.

annonce

Horras beskrev retssagerne som “den sidste udvej.”Interfraternity conference og National Panhellenic Conference afviste at sige, hvor mange penge de bruger på den juridiske indsats.

der er også spørgsmålet om, hvorvidt man skal eliminere mænds grupper, blandt hvilke uklarhed, alkohol og seksuelle overgreb er koncentreret og bevare kvinders grupper. Uanset de juridiske konsekvenser af at gøre det syntes græske ledere ubehagelige med ideen. “Vi har ikke tænkt på det,” sagde Doerre fra Kappa Alpha Theta efter en lang pause. “Jeg vil sige, selv i mænds grupper, har der ikke været nogen adfærd citeret som en grund til denne politik.”

græske organisationer har en tendens til at holde sammen, sagde Jim Barber, lektor i uddannelse ved College of Vilhelm & Mary, der har studeret broderskaber og sororiteter i to årtier. De nationale styrende organer arbejder i tandem. Individuelle kapitler interagerer meget med hinanden, og mange af deres begivenheder og fundraisers involverer partnerskaber.

‘distinktioner går tabt’

nogle aspekter af Harvard-sagen er unikke. De endelige klubber er Harvard-specifikke grupper. Klubberne, broderskaberne og sororiteterne anerkendes ikke af universitetet, så nogle hævder, at det har ringe autoritet til at regulere dem, selvom embedsmænd har modvirket, at “disse organisationer er meget af Harvard.”I modsætning hertil er de fleste græske systemer ellerhvorder har et formelt forhold til institutionen.alligevel vil mange administratorer nøje følge Harvard-retssagerne, fordi de også kæmper med, hvordan man regulerer elevernes sociale liv i en æra med øget bekymring for sikkerhed, sagde Gentry McCreary, en konsulent hos Ncherm Group, et risikostyringsrådgivningsfirma. “Dette er kulminationen,” sagde han, ” af mange års samtaler og frustration over de hårdhændede handlinger, som colleges tager mod broderskaber og sororiteter.”

annonce

debatten på Harvard har også fået folk til at formulere, hvilken værdi visse enkeltkønsgrupper kan give på campus, når colleges bevæger sig i en mere forskelligartet, inkluderende retning. Som tidligere Harvard College dekan talte med kvindelige studerende om sanktionerne og tabet af deres organisationer, sagde han, indsatsen blev klar. Når kvinder går i computervidenskabskurser, er det en herreklub hele dagen lang. Sororiteter havde været deres pusterum.

desuden sagde han, at alle slags campusgrupper er åbne for alle køn, men klart har en bestemt mission. Harvard asiatiske amerikanske kvindeforening, for eksempel. “Vi kan ikke alvorligt hævde, at vi ikke tror, at enkeltkønsorganisationer har værdi her,” sagde han.

flere eksperter på studerendes sociale organisationer sagde, at Harvard kiggede for enkelt på grupperne. For det første består det græske system ikke kun af kønsbaserede grupper, sagde Barber, Vilhelm & Mary professor. “Hele samfundet er bygget på skel mellem køn, race, religion, alle disse forskellige faktorer, der går ind i det,” sagde han.

” Når vi maler med en bred børste,” sagde han, “distinktioner går tabt.”

unge mennesker har altid brugt deres collegeår på at finde ud af, hvem de er, men i disse dage er eleverne endnu mere interesserede i at omfavne deres individuelle identiteter og kæmpe med, hvordan forskellige identiteter skærer hinanden, sagde Barber. Når de gennemgår denne proces, “der er en fordel ved at have rum med mennesker, der identificerer sig på lignende måder som dig for at tale om, hvad denne identitet betyder.”

samtalen i græske samfund om identitet og mangfoldighed har ændret sig markant i løbet af det sidste årti, tilføjede Barber. Han var en del af en arbejdsgruppe af alumner fra Sigma Phi Epsilon broderskab, der for flere år siden undersøgte muligheden for at indrømme transkønne mænd som medlemmer; det begyndte at gøre det i 2015. “Denne definition af, hvad enkeltkøn betyder, bliver mere inkluderende,” sagde han.

annonce

Aleksandra Robbins, der udspurgte hundredvis af broderskabsmedlemmer til en ny bog, broderskab, der søger at fjerne myter om organisationerne, sagde, at det ikke kun er kvinder, der opretholder sikkerhedsskader, når politikker som Harvards vises; mænd er også. Alvorlige adfærdsproblemer er typisk begrænset til en håndfuld studerende i et par kapitler, argumenterede hun.”der er en antagelse om, at alle mandlige grupper skal udvise giftig maskulinitet, simpelthen fordi de er mandlige,” sagde Robbins.

at antage, at alle enkeltkønsgrupper er som endelige klubber eller hemmelige samfund, er en stor fejltagelse.

da Robbins var en bachelor på Yale University, var hun medlem af Scroll and Key, et hemmeligt samfund, der gik coed i 1990 ‘ erne. hendes erfaring i en coed-indstilling, sagde hun, syntes ikke så forskellig fra den måde, tingene var, da klubben var alle mandlige.

men grupper som final clubs og secret societies har missioner, der er forskellige fra græske gruppers, sagde hun. De er mest interesserede i at skabe “små, magtfulde alumnenetværk til kollegiet.”Broderskaber og sororiteter involverer også netværk, men de er mere funderede i at dyrke venskaber og livslange lektioner. “At antage, at alle enkeltkønsgrupper er som endelige klubber eller hemmelige samfund, er en stor fejltagelse,” sagde Robbins.

fremtiden for Harvards begrænsninger for organisationer med et enkelt køn forbliver i bevægelse. Men i de sidste to og et halvt år har embedsmænd stået fast. “Harvard bør ikke være nødt til at ændre sit engagement i ikke-diskrimination og uddannelsesfilosofi for eksterne organisationer, der ikke er tilpasset vores mangeårige mission,” skrev Rachael Dane, en talskvinde for universitetet, i en e-mail-erklæring.

annonce

Faust, Harvards tidligere præsident, og Vilhelm F. Lee, seniorkollega i Harvard Corporation, sagde i et åbent brev fra December 2017, at Harvard faktisk ikke straffer medlemmer af enkeltkønsgrupper ved at fjerne deres muligheder for lederstillinger og stipendier.

“i sidste ende,” skrev de, “studerende har friheden til at beslutte, hvad der er vigtigere for dem: medlemskab af en kønsdiskriminerende organisation eller adgang til disse privilegier og ressourcer.”Sarah brun skriver om en række emner inden for videregående uddannelse, herunder seksuelle overgreb, race på campus og græsk liv. Følg hende på kvidre @Brun_e_points, eller e-mail hende på [email protected]