Articles

jeg er en biseksuel kvinde i et lige forhold-og ja, jeg har ret til at fejre stolthed

på OprahMag.com, vi opfordrer vores læsere til autentisk at være sig selv. Så vi fejrer Pride Month og 50—årsdagen for urolighederne med højt og stolt, et udvalg af stemmer og historier, der fremhæver LGBT—samfundets skønhed-og igangværende kampe. Her er at fejre alle regnbuens farver.

da jeg første gang mødte min nu mand i April 2016, gjorde jeg et punkt med at fortælle ham om min historie med at danse både mænd og kvinder-og hvordan jeg kom ud som biseksuel 16 år gammel til mine venner og familie, der tilbød blandede reaktioner. Mine venner var støttende; min familie forstod ikke helt. Men den forvirring, jeg først stødte på med mine forældre, er en almindelig reaktion for alle, der identificerer sig som en biseksuel person.

På trods af den voksende accept og påskønnelse af LGBT-mangfoldighed (80 procent af ikke-LGBT-amerikanere støtter lige rettigheder for vores samfund, ifølge GLAAD), forstår mange mennesker stadig ikke, hvad biseksualitet handler om.

så da der er en vis forvirring, vil jeg rydde et par ting op: en biseksuel er en person, der er i stand til at danne et forhold (typisk fysisk, romantisk og/eller følelsesmæssigt) med dem af samme køn eller dem af et andet køn. For mig betyder det, at jeg er tiltrukket af både cisgender mænd og kvinder, selvom jeg også er tiltrukket af andre (som trans kvinder og mænd) på kønsspektret. Jeg vidste, at jeg var biseksuel længe før jeg havde køn eller endda dateret. Jeg vidste dette, fordi jeg fra en ung alder erkendte, at jeg var tiltrukket af alle slags forskellige mennesker.

imidlertid, dating som en biseksuel kvinde kan være virkelig problematisk, som stort set enhver bi-kvinde, jeg nogensinde har mødt, kan fortælle dig.

i dag fortsætter en masse misforståelser og stereotyper om biseksualitet og biseksuelle med at forevige vores kultur. Her er en kort, men ikke nær komplet liste over nogle af de ting, som biseksuelle har tendens til at høre regelmæssigt:

  • du kan bare ikke beslutte dig mellem mænd og kvinder.
  • du vælger denne identitet for at tiltrække lige mænd.
  • du er helt køn-skør.
  • du er bare i en fase, før du fuldt ud kommer ud som homoseksuel.
  • du er ikke undertrykt, fordi du kan være i et lige forhold.

til posten: ingen af disse er sande. Men det forhindrer ikke folk i konstant at antage antagelser om min biseksualitet.

da jeg var single og dating, Jeg modtog utallige beskeder fra lige par på udkig efter en “sjov tredje” til at slutte sig til dem i soveværelset. Typisk, disse anmodninger startede med den kvindelige partner, der sendte mig besked om at blive venlig, og derefter introducere ideen om, at hendes kæreste/mand/mandlige partner virkelig ønsker at se hende med en kvinde og/eller deltage i køn med to kvinder. Disse meddelelser fortsatte med at ske regelmæssigt på trods af at jeg udtrykkeligt sagde i min dating profiler, at jeg kun var interesseret i monogame forhold.

så var der de mænd, der kun valgte at spørge mig ud på en date, fordi de håbede, at jeg som en biseksuel kvinde ville have en kæreste (eller kvindelig ven), der ville være interesseret i en trekant med dem. I bund og grund, der er en masse trekløver anmodninger om biseksuelle. Og selvom jeg ikke tror, at der er noget iboende galt med en trekant, hvis det er det, nogen vil gøre, var det frustrerende for mig, at jeg modtog disse anmodninger igen og igen, da alt, hvad jeg ønskede, var at finde min ene sande kærlighed (vægt på “en”).

Nogle gange stødte jeg endda på negativitet inden for mit eget skæve samfund. Tit, da jeg sendte beskeder til homoseksuelle kvinder dating apps, jeg modtog svar om, at de ikke daterede biseksuelle kvinder, fordi de tidligere var blevet brændt af en, der havde forladt dem til en mand. Mens jeg forstår, hvorfor de er såret, jeg blev ligeledes såret af deres afvisninger, simpelthen fordi jeg var bi og ikke “helt” homoseksuel, som en kvinde udtrykte det.

derudover, nogle skæve kvinder troede, det var uretfærdigt, at jeg var i stand til at drage fordel af lige forbipasserende privilegium, da jeg daterede mænd. Det hele var meget frustrerende og smertefuldt, da jeg brugte mine 20 ‘ ere på at prøve at date, mens jeg også holdt mig Tro mod min biseksuelle identitet. Men alt dette vendte sig om, da jeg mødte Adam, en cisgender heteroseksuel mand, og faldt hårdt for ham.

det viser sig dog, at dette ikke var slutningen på mine biseksuelle problemer.

det er som om min biseksualitet blev slettet nu, da jeg var i et engageret forhold til nogen.

nu hvor jeg er gift med en mand, antager nogle mennesker, at jeg endelig har “fundet ud af” hvilket køn jeg “foretrækker.”Deres antagelse om, at min biseksualitet pludselig forsvandt eller ikke længere var et problem—som om jeg bare kunne vælge ikke længere at blive tiltrukket af kvinder nu, da jeg er gift med en mand—fik mig til at føle, at hele min identitet blev slettet.

Jeg følte dette pludselige pres fra det lige samfund for at tilpasse mig, fordi jeg pludselig syntes lige. Men jeg stod også over for pres fra Det Skæve samfund, der syntes at afvise mig på grund af mit nye lige udseende. Det er som om min biseksualitet blev slettet nu, da jeg var i et engageret forhold til nogen, fordi jeg endelig “valgte” et køn—men det er ikke, hvad der skete.

Jeg giftede mig med en mand, fordi min mand tilfældigvis var den person, jeg blev forelsket i, og for første gang i mit liv så en fremtid med. Ikke fordi han var mand, husk dig, men fordi han var det venligste og mest generøse menneske, jeg nogensinde har mødt i hele mit liv—og fordi den støtte og pleje, jeg modtog fra ham, gjorde mig til en bedre version af mig selv.

da vi mødtes første gang, havde jeg været i bedring efter alkoholmisbrugsforstyrrelse i ni måneder og havde for nylig haft et tilbagefald. Kort efter vores første date, da jeg fortalte ham om min biseksuelle dating historie og om mine alkoholproblemer, han opgav alkohol for at støtte mig. I dag er jeg stolt over at sige, at jeg ikke har haft en drink siden mit tilbagefald før vores møde. På det tidspunkt, jeg forsøgte at genopbygge mit liv efter at have ramt rock bottom—og han støttede utrætteligt min indsats for at opbygge en freelance skrivekarriere. Faktisk læser han stadig alle mine stykker og fortæller mig, hvor stor min skrivning er (selvom jeg indrømmer, at han er ret partisk).

vores kærlighedshistorie skred ret hurtigt: vi flyttede sammen efter halvanden måned, forlovede os et år senere og løb ni måneder efter det. For mig, det føltes og føles stadig som et “når du ved, du ved” øjeblik.

briller, hår, ansigt, solbriller, ansigtsudtryk, mennesker, briller, Cool, hoved, Selfie,
begivenheder hvert eneste år med mine LGBT og allierede venner. Jeg elskede at gå til paraden eller gå rundt i landsbyen og se regnbueflag overalt.

da jeg mødte Adam, var jeg lige flyttet til Florida, og efter at vi mødtes, ville jeg fortsætte med at dukke op som en biseksuel person i mit samfund—derfor har jeg fundet det afgørende at fejre Pride Month så højt og stolt som jeg kan.

som en kvinde i Det Skæve samfund, der er i et heteroseksuelt forhold, kan det være svært at finde ud af, hvad det passende afsætningsmulighed for din kønnethed er. Dette kan især være problematisk for dem, der kommer ud som biseksuelle eller panseksuelle efter allerede at have været i et heteroseksuelt forhold, som det skete med Diane Glasman, 53, Fra San Francisco Bay Area. Hun var i midten af 20 “erne og allerede gift med en” cis-het fyr, ” som hun udtrykker det, før hun indså, at hun var bi. Alligevel tog det mange år, før hendes skæve identitet voksede nok til, at hun kunne komme ud—og det var først, før hun indså, at hun skiftede sit sprog, når hun talte med lige venner versus skæve venner (en praksis kendt som “kodeskift”), at hun vidste, at hun endelig skulle være ærlig om, hvem hun er.

“efter Pulse-natklubskydningen indså jeg, at jeg fuldt ud identificerede mig som medlem af LGBT-samfundet og besluttede at komme ud offentligt som bi,” siger han. “Indtil jeg stoppede kodeskift med mine lige venner, var jeg ikke klar over, hvor meget jeg ændrede mit sprog eller måde at være på for at skjule denne del af mig selv. Ikke at gøre det har været meget befriende.”

at have magten til at tale om ens skæve identitet i et heteroseksuelt forhold har været en af de reddende nåde for mig. Min mand vidste helt fra starten, at jeg identificerede mig som biseksuel og vidste om min historie dating både kvinder og mænd. For mig er det befriende at ikke skjule denne del af mig selv.

jeg opnår dette” ikke skjule ” ved at deltage i Pride events i mit lille samfund i det sydvestlige Florida—og ved at have min mand med mig hvert år. Kort efter vi startede dating, vi havde vores første nogensinde Napoli Pride (hans første stolthed!) og har været sammen lige siden. I år insisterede han endda på, at vi skulle gå på trods af en regnfuld morgen og det faktum, at begivenheden var udenfor. Men vi havde en masse sjov sammen, som vi altid gør, og jeg fik endda støtte et par LGBT-venlige lokale virksomheder ved at købe en ny krave til min hund i en butiks stand under Pride festival, samt købe min første Bi Pride flag pin nogensinde, som jeg nu stolt bærer på min jakke.

Relaterede historier

som Dr. PsyD, en autoriseret psykolog, forfatter og højttaler med base i Portland, eller sagt det, efter at hun opfordrede mig til at bære Stolthedsfarver eller udstyr, der repræsenterer min identitet, “læg dine penge, hvor din mund er, og køb ting fra skæve virksomheder.”

og jeg er ikke den eneste skæve kvinde i et forhold med en mand, der finder det vigtigt at fejre Pride Month—selvom de er nybegyndere.

“i år, jeg fik at gå til den første nogensinde Pride begivenhed i Martinsville, Virginia, som var fantastisk at være en del af,” siger Ceillie Simkiss, Fra Danville, VA, der er en pan-romantisk aseksuel cisgender kvinde forlovet med en cisgender straight mand.

i mellemtiden foretrækker andre at gøre lidt mere end bare at gå til Pride events. De organiserer dem!

Selfie, Finger, Fotografering, gestus, sjov, Cool, hånd, smil, rejse, tegnsprog,
Irina Gontal

“at opmuntre mig selv og løfte vores eget lille skæve samfund, jeg organiserede den første pride-begivenhed i vores område,” siger Stefanie le jeunesse, 38, Fra Mount Vernon, der er indgået et samarbejde med en cisgender heteroseksuel mand og har tre børn med sig. “Vi planlægger nu vores tredje årlige parade-og ressourcemesse, og vi har et lille udvalg og buy-in fra flere lokale virksomheder og organisationer.”

Desværre er det ikke alle regnbuer og stolthed flag.

På trods af vores Pride Month-festligheder og min fortsatte åbenhed om min biseksualitet har det at være i et heteroseksuelt forhold lejlighedsvis fået mig til at føle mig som en “dårlig” underlig person. Efter afvisningen stod jeg over for homoseksuelle kvinder, der ikke ville gå ud med mig, jeg føler nu et ekstra pres for at hævde, at jeg stadig er medlem af Det Skæve samfund, selvom jeg ser ud til at være direkte til omverdenen. Jeg er bange for, at i sidste ende at være straight-passing vil få LGBT-samfundet til at vende ryggen til mig. Det viser sig, at jeg led af internaliseret bi-fobi.

“en ting, jeg vil have, at bi-folk skal komme ud af vanen med at gøre, er at fortælle sig selv, at de er lige forbi,” siger Sonalee Rashatvar, en klinisk socialrådgiver, der er biseksuel selv og baseret i Philadelphia, PA. “Det er noget bi-fobisk nonsens, der opretholder denne ide om, at bi kvinder er hemmeligt lige og bi mænd er hemmeligt homoseksuelle, fordi vi ikke kan forestille os en cis-heteropatriarkalsk verden, der ikke centrerer og piedestaliserer cis mandlig fornøjelse.”

denne sletning af min biseksualitet (og den Skyld, der følger med det) er desværre almindelig.

denne sletning af min biseksualitet (og skylden der følger med det) er et desværre almindeligt problem, som andre bi mennesker står overfor, siger Dr. “Bi-sletning er et alvorligt problem, der bliver værre, når bi-folk er i forhold, som andre læser som lige,” sagde hun. “Skæve folk kan betragte dig som mindre underlig, eller sige, at du har “forbipasserende privilegium”, når det, du virkelig har, er usynlighed. Mange bi-folk kæmper for at holde forbindelsen til det skæve samfund.”

heldigvis har jeg en støttende mand, der ikke kun tolererer min biseksualitet, men fejrer det som en integreret del af min identitet. Det gør det lettere at holde forbindelsen til det skæve samfund, når jeg har en partner, der hjælper mig med at fejre alle disse dele af mig—hvad enten det betyder at deltage i Pride-begivenheder sammen eller planlægge at lære vores fremtidige børn om LGBT-menneskers vidunderlige verden. Heldigvis, Jeg har et par eksempler at henvende sig til, før vi overhovedet kommer derhen.

for nogle biseksuelle kvinder i lige forhold involverer fejring af stolthed ikke kun deres ægtemænd (som har tendens til at være støttende), men også deres børn.

“Jeg bringer mine to unge børn til stævner, marcher og skæve begivenheder, når jeg kan—så stolthed er en virkelig vigtig kulturel fest for os,” siger Brianna Sharpe, 39, Fra Alberta, Canada. “Vi elsker at forberede stolthed begivenheder ved at gøre skilte, jagt regnbue gear, og dressing op som en familie.”

Priscilla Blossom, 34, af Denver, CO, er enig. “Jeg har undervist min 5-årige søn mere om køn i år-fordrive køn binære myter som’ pink er for piger, blå er for drenge ‘ og sådan. Vi har læst meget om kønsidentitet og udtryk via bøger, som om det føles godt at være dig af Theresa Thorn, introducerer Teddy af Jessica Valton, og da Aidan blev bror af Kyle Lukoff, og jeg tror, hvad der gør mig lykkeligst er det for ham, det er ikke en big deal,” hun siger. Hendes familie bor i Denver gayborhood, så hun elsker at se regnbueflag og skæve venlige barer som normen. Dette år, hendes familie gik til den lokale Pride parade og også hengivet i en lokal værtshus “skive LGBT kage” på hendes lige mands insisteren.

selvom jeg finder det mest meningsfuldt at gå til mine lokale Pride-begivenheder med min mand og fortsætte med at være åbenlyst om min biseksualitet online og i det virkelige liv, er der ingen rigtig eller forkert måde at fejre stolthed for dem, der er skæve, men i heteroseksuelle forhold.

” Fejr væk!”siger Stephanie Maria PE Larra, psykoterapeut med base i Brooklyn. “De kan gøre de samme ting, som par kan gøre: gå til en march, en fest, stranden—Fejr, men du vil nyde og finde meningsfuld. Nogle mennesker vil dele det højt og stolt, mens nogle er lidt mere reserverede eller tøvende på grund af det faktum, at stolthed er blevet meget kommerciel. Det er i sidste ende en individuel beslutning, om folk vil fejre eller ej.”

Jeg tror måske, at Brianna Sharpe udtrykte det bedst, da hun sagde: “Jeg ved, at Pride, vi kan se ud som en anden hetero-familie, og nogle gange bringer det angst, men jeg opdrager mine børn til ikke at antage ting om andre, og jeg håber, at vi alle husker at gøre det samme denne Pride-sæson.”

for flere historier som denne, Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

dette indhold oprettes og vedligeholdes af en tredjepart og importeres til denne side for at hjælpe brugerne med at angive deres e-mail-adresser. Du kan muligvis finde mere information om dette og lignende indhold på piano.io