Articles

klar til at give slip på fortiden gør ondt?

du behøver ikke tilgive at give slip og gå videre

Patricia Haddock

Følg

Sep 27, 2019 · 5 min læs

kredit: jersygorecki @

du ved, hvordan det er.

du hænger på gamle ondt, klager, slights, illoyalties og meget mere. Et stykke musik, en Duft, et tilfældigt talt ord, og du afspiller straks lovovertrædelsen i fuld farve og Dolby-lyd.

som en ko, der tygger sin cud, nyder du hævntanker, mens du venter på, at karma tager sit pund kød.ifølge Mayo Clinic, ” at blive såret af nogen, især en, du elsker og stoler på, kan forårsage vrede, tristhed og forvirring. Hvis du dvæler ved sårende begivenheder eller situationer, kan nag fyldt med vrede, hævn og fjendtlighed slå rod. Hvis du tillader negative følelser at fortrænge positive følelser, kan du finde dig selv opslugt af din egen bitterhed eller følelse af uretfærdighed.¹ 1

Vi bliver hamstere af smertefulde, giftige minder. For meget hamstring gør Livet bittert og skørt med lidt håb om lykke og for stor risiko for psykiske problemer.

drøvtygning kan føre til Depression

forskning på mange områder viser, at hængende på dårlige minder bidrager til depression og andre psykiske problemer. Det svækker din evne til at klare begivenheder i nutiden.

drøvtygning om uoverensstemmelser efter negative begivenheder kan fortsætte, hvis det fokuserer på årsagerne og/eller konsekvenserne af disse begivenheder eller på den nød / negative påvirkning, der er forbundet med stressende begivenheder, snarere end på handlinger, der sigter mod at løse uoverensstemmelserne…. Desuden indikerer resultaterne, at drøvtygning er en vigtig psykologisk mekanisme, der forbinder opfattet stresseksponering med symptomer på depression og angst.2

der kommer en tid, hvor du skal give slip eller blive begravet under den akkumulerede muck.

selvom du ikke er klar til at tilgive, kan du give slip nok af hukommelsen til at fjerne brodden.

“at give slip betyder ikke at slippe af med. At give slip betyder at lade være. Når vi lader være med medfølelse, tingene kommer og går på egen hånd.”Jack Kornfield

afvæbne hukommelsen

kredit: OpenClipart-vectors @pcaba y

Neuro-lingustisk programmering (NLP) kan hjælpe med at ændre, hvordan du repræsenterer minder for dig selv og enten forbedre hukommelsen eller afbøde dens indvirkning. En måde er at ændre undermodaliteter —de forskellige måder, vi ser verden på.3

Når du husker noget, ser du det enten, hører noget eller føler noget eller en kombination. Lad os starte med at se.

tænk på en negativ hukommelse. Hvordan ser det ud til dig? Er den stor eller lille? Nær eller længere væk? Sort / hvid eller fuld farve? Nu, manipulere det.

Hvis den er stor, skal du krympe den. Fuld farve? Gør det sort og hvidt. Tæt på? Flyt den væk fra dig. Tilføj statisk. Fortsæt med at lege med det, indtil det bliver en prik i rummet, så bare poof det ud af eksistensen.

Jeg brugte denne teknik med en ekstremt smertefuld hukommelse, der resulterede i tårer, når jeg tænkte på det. Nu er det bare en tidligere begivenhed uden følelsesmæssig indvirkning.

Hvis du er auditiv, skal du bemærke lydstyrken og ordene og derefter skrue dem ned, som om du sænker lydstyrken på din telefon. Måske tilføje statiske eller havbølger eller en anden hvid støj. Brug noget til at drukne det ud.

Nogle gange, hvis jeg også har et billede af højttaleren. Jeg forvandler billedet til en kylling med lang hals og ordene til kækkende og klukkende lyde.

for kinestetiske mennesker skal du identificere, hvor følelserne er i din krop. En tæthed i din mave som et knudet reb? Forestil dig knuderne, der løsner sig. En klump i halsen, der gør det svært at sluge og trække vejret? Forestil dig, at det krymper, bliver mindre og mindre, indtil du kan trække vejret dybt.

men hukommelsen ser ud til dig, skal du ændre den for at mindske dens indflydelse.

Forlad fortiden i fortiden

bolig i fortiden frarøver dig det nuværende øjeblik, som er det eneste sted, hvor du lever fuldt ud. Mens vi måske lever metafysisk i et multivers, vores fysiske kroppe og følelser bor i nuet.

Vær opmærksom på dit humør

er du i lossepladserne? Hvad tænker du, der satte dig der?

Ved at blive opmærksom på humørudløsende tanker kan du straks stoppe. Stop tanken og skift til noget, der hæver dit humør. Jo mindre opmærksomhed du fokuserer på den dårlige hukommelse, jo lettere er det at stoppe med at ruminere om det.

nægter at blive suget ind i drøvtygning

Når negative minder udløses, eller hvis du fanger dig selv i fortiden, skal du være opmærksom på nutiden. Bare fokuser på din vejrtrækning. Det er alt, hvad du skal gøre.

din vejrtrækning er det vigtigste øjeblik. I. Uden. Igen og igen. Bemærk, hvordan din stress forsvinder, og dine muskler slapper af. I. Uden.

stol ikke på hukommelsen for at være nøjagtig

div>

kredit: Geralt @

ifølge Ken eisold Ph. D.:

“…neurovidenskabere har vist, at hver gang vi husker noget, rekonstruerer vi begivenheden og samler den igen fra spor i hele hjernen. Psykologer har påpeget, at vi også undertrykker minder, der er smertefulde eller skadelige for selvværd. Vi kan sige, at hukommelsen som følge heraf er upålidelig. Vi kan også sige, at det er adaptivt og omformer sig selv for at imødekomme de nye situationer, vi står over for. Uanset hvad, vi er nødt til at se det faktum, at det er ‘fleksibel.’ITunes

udfordre nøjagtigheden af hukommelsen ved at tjekke med en anden, der var der for at finde ud af, hvad de husker. Det har jeg gjort med min søster. Vi voksede op sammen i samme husstand, alligevel er mine minder om en begivenhed eller situation Ofte meget forskellige fra hendes.

Hvis der ikke er nogen at tjekke med, så spørg dig selv, om hukommelsen er nyttig eller sårende? Hvis sårende, prøv NLP-processen for at ændre modaliteterne.

Du kan også bare stoppe med at tro på det.

hvad?

Ja, du kan bare stoppe med at tro på noget.

tro er kun stærkt holdte meninger. Meninger kan ændres.

troede du engang på julemanden eller Tandfeen eller monsteret, der boede i dit skab, og ventede på at kravle ud, så snart dine forældre slukkede lyset? Tror du stadig? Sikkert ikke.

når du indser, at en tro ikke længere tjener dig, er det let at lade det gå.

bare stop med at tro på hukommelsen.

“vi helbreder ikke fortiden ved at bo der; vi helbreder fortiden ved at leve fuldt ud i nutiden.

ressourcer

  1. tilgivelse: at give slip på nag og bitterhed, Mayo Clinic
  2. drøvtygning som en mekanisme, der forbinder stressende livshændelser med symptomer på Depression og angst: Longitudinale beviser hos tidlige unge og voksne, Journal of abnorm Psychology
  3. NLP submodaliteter: Sådan ændres virkningen af god & dårlige minder
  4. upålidelig hukommelse af Ken Eisold, Ph. D., Psychology Today