Articles

Sådan får du marketingjob hos pladeselskaber

Jeg skriver om musikstrategi via mit hver anden uge nyhedsbrev, Deep Cuts. Abonner her http://bit.ly/2yphFYx

den fremtidige økonomi er baseret på innovation, hvor ideer styrer og menneskelig kapital (og derfor talent) brænder det. Med nye ideer kommer efterspørgslen efter markedsføring, salg og design — En perfekt trifecta for musik marketing muligheder.en karriere inden for musikmarkedsføring vil tage 6 veje:

 1. arbejde hos et teknologiselskab coaching kunstnere hvordan man bedre og mere kreativt bruger deres produkt, dvs.: Facebook/Instagram, YouTube, Vitransfer eller Shasam
 2. arbejde på kunstnerens side på et label, administrationsfirma, distributør eller agentur for at markedsføre deres optagelser, ture og andre ventures.
 3. arbejde hos et brand eller deres agentur i en partnerskabsrolle, der konfigurerer tilbud for kunstnere til at markedsføre deres produkt, dvs.: Red Bull, Levis, Nike eller Bacardi
 4. Deltag i en forhandler for at arbejde som artist relations, campaign manager eller consumer marketing, dvs.: Spotify, Apple og
 5. arbejde på en indholdsudgiver, radiostation eller medienetværk, der identificerer egnede kunstnere til deres publikum og kommer med indholdsmuligheder, dvs.: VICE, kompleks eller Conde Nast
 6. markedsbegivenheder og oplevelser for en promotor eller et sted.

Jeg har gjort #2, 3, 5 og 6, men vil kun tale om label marketingfolk (#2).

uanset hvor mange BS talte om etiketter, kender jeg intet andet job, der tilbyder så meget variation i kunstnermarkedsføringskampagner, især nu hvor Spotify/Apple osv. har skabt en pipeline af kunstner talent så stor, at rosters bliver større, mere musik frigives som forskellige formede projekter, der kræver mere marketingarbejde.

inden for etiketmarkedsføring ser jeg 4 hoveddiscipliner og deres kendetegn ved storhed.

Hvis du er interesseret i at komme til toppen af disse områder, så læs videre for karriererådgivning fra nogle af de mest kreative mennesker, der allerede er der, som jeg kender.

 • udsøgt smag
 • stor rollodeks af instruktører, grafiske designere, fotografer, internetdesignere og animatorer, der er villige til at gøre favoriserer for dig
 • Respekter disse data for bedre at lande en ide, ikke dræber magien
 • villig til at dele eller endda give afkald på kredit til kunstneren
 • en visuel tænker
 • hjertet i enhver kreativ beslutning starter med kunstneren — tag dig tid til at vide, forstå &befriend dem.

  Dette vil sikre, at kreative beslutninger er ægte& tro mod kunstnerens æstetik.

  Michelle An, leder af Creative @ Interscope, Geffen, a&M Records

  forhold er det vigtigste. Mød mennesker med lignende forhåbninger. Hjælp så meget du kan. Husk, du vil vokse med dem hele din karriere.

  Jake Udell, medstifter TH3RD BRAIN

  Arbejd ikke med pikke

  1. arbejd aldrig med kunstnere, der ikke arbejder så hårdt som dig
  2. arbejd aldrig med nogen, du ikke respekterer

  Kerry Harvey-Piper, ejer af Red Grape Music

  strateg

  • obsessiv nysgerrighed hos mennesker, kunstnere og marketing
  • villig til at sætte høje standarder
  • trives i budgetter, regneark og dæk
  • energi til at gå ud de fleste nætter til forestillinger, andre kunstnere viser, blandere
  • får det bedste ud af hver afdeling

  vær et aktiv for en anden især dem, der hjælper dig med at nå dine mål. Det er den bedste følelse, når du kan returnere en tjeneste og baner vejen for større + bedre samarbejde.direktør for Digital Marketing

  arbejde uden for musikbranchen for at udvikle et klart færdighedssæt. Hvis du vil være marketingmedarbejder… arbejde hos et firma med førende forbrugermarkedsføring som Nike, Coke, Red Bull, Apple, HBO, Disney. Eller premier agentur som B + K, Deutsch. Flere oplevelser uden for musikbranchen får dig til at skille dig ud & mere værdifuld!

  Tony Lashley, strategi& planlægning @ Spotify

  undervurder ikke vigtigheden af at tage tid til at nulstille og gendanne. Den kultur, vi er en del af, har en tendens til at forherlige “ingen fridage”, “trængsel, mens andre sover”, hvilket kan være ekstremt stressende og skabe usunde forventninger til mig selv. Virkeligheden er, at du ikke kan gøre jobbet, hvis du ikke har et godt helbred. At tage sig af dig selv vil også hjælpe dig med at klare dig bedre på dit job. Prioriter dit mentale og fysiske velvære og tag det aldrig for givet.

  tidligere VP-strategi & Brand partnerskaber @ Universal Music Group & mærker

  analytiker

  • Keen viden om mønstre, nuancer og mennesker
  • intellektuel ærlighed i rapportering af fund
  • sympatisk for kunstnere, der er mange af dem, der er ud af data, der gifter sig med artistry
  • rapporter hurtig, kortfattet og tidlig indsigt
  • forstå, hvordan penge bruges og tjenes

  a/b test din egen proces. Vi er vant til at køre forskellige kopier, reklamer, målretning for at bestemme det bedste sæt ydeevne, så hvorfor ikke anvende den samme mentalitet på din marketingproces. For eksempel: da jeg arbejder med masser af hiphop-musikvideoer, har Annonceord en tendens til at afvise kampagner regelmæssigt. Selvom jeg har fundet ud af en vej rundt — da jeg oprettede kampagner dagligt, indså jeg, at for at spare tid er det bedst at oprette kampagner med kun et enkelt annoncesæt og vente på, at en kampagne bliver godkendt, før jeg går videre.Moody Jones, direktør for Marketing @ EMPIRE-Distribution

  tænk altid langsigtet, vær ikke bange for at sige nej. Uanset din rolle vil der være pres for at bruge tid & energi på at gøre ting, der enten er ubetydelige eller skadelige for at nå langsigtede mål for en kunstner, et projekt eller endda din karriere. Du bliver bedt om at gå på kompromis for at “være en holdspiller” eller opnå en kortsigtet sejr. Hvis den pågældende mulighed ikke konkret tilfalder dit mål, skal du stole på din tarm og videregive den.

  Doug McVehil, Brand partnerskaber, oplevelser& integrationer @

  Ignorer enhver undergang og dyster retorik, det er den mest spændende tid at være involveret. Der er færre regler end nogensinde, så fokus på nuet og hvad der er foran. Lad din trofaste lidenskab & vision guide dig, men vær ydmyg.

  Direktør styrke Musik

  SOCIAL/indhold

  • hold et ryddeligt hjem. Mange retail gatekeepers tage sociale følgende over hvad musikken faktisk lyder som når støtte kunstnere så sørg for dine profiler synge
  • teknisk dygtighed i betalte medier
  • ved, at som nettet vokser det skal strammes og administrerer fællesskaber i overensstemmelse hermed
  • ægte interesse i platform opdateringer
  • en detaljeret, hurtig arbejdstager

  at sige “Jeg har passion for musik” betyder ikke rigtig noget. Jeg startede en blog, mens jeg var på uni (sørgeligt skrevet og heldigvis ikke længere søgbar online), men det var et bevis på, at jeg var interesseret i musik. Uanset om du kører en klubaften, laver et radioprogram, podcast eller endda bare offentliggør afspilningslister på internettet, er det virkelig værdifuldt at sætte dit navn på noget!

  Ed Sholl, Global Label Manager @ Future Classic

  introducer dig selv for alle, du møder, fra dørpersonen ved koncerter til headlining bands’ merch sælger og så videre, vær venlig og gør det klart, hvem du er, og hvad du gør. Hvis folk har gode interaktioner med dig og er opmærksomme på dine færdigheder, kan det hjælpe dig med at få flere muligheder .

  Hayley Rosenblum, Artist Manager& Social strateg @ Amanda Palmer/8ft Records

  Vi lever i den gyldne tidsalder af information — Brug det videre din karriere. Min eneste beklagelse er ikke picking up design & video færdigheder. Som marketingmedarbejder hjælper det med at mestre dem, især nu hvor indhold konstant deles.

  Devi Ekanand, VP Marketing @ Coalition Music Management & Records