Articles

Tel Aviv – Jerusalem med tog

Den Vestlige Mur kuppel af klippen i Jerusalem

ovenfor: Jerusalems vestlige mur & klippets kuppel…

nedenfor: toget, der får dig der…

Tel Aviv til Jerusalem toget

Tag toget til den hellige By…

den bedste måde fra Tel Aviv centrum eller Ben Gurion Lufthavn til Jerusalem er med moderne aircondition tog med stikkontakter& gratis trådløst internet, ingen grund til at ty til en bus. Der er dog nu to muligheder:

mulighed 1, en ny hurtig jernbanelinje åbnede i September 2018, der forbinder Tel Aviv HaHagana og Ben Gurion Lufthavn til Jerusalems nye Yitjak Navon station hvert 30.minut tager 34 minutter. Oprindeligt var du nødt til at skifte trans I Ben Gurion Lufthavn, fra December 2019 kører tog direkte fra Tel Aviv HaHagana, der ringer til Ben Gurion. Denne nye hurtige tog er forklaret på theTrain rejse i Israel side.

Mulighed 2, den originale klassiske linje beskrevet her på denne side. Den komfortable& afslappet togrejse gennem Judean Hills er en fantastisk introduktion til Israel og en oplevelse i sig selv, når du kører på den historiske Jaffa-Jerusalem-jernbane fra 1892. Denne side hjælper dig med at tage denne tur og få mest muligt ud af rejsen. Hvorfor ikke gå den ene vej på det nye hurtige link og den anden på den klassiske linje?

small bullet point Practical information – train times, fares & tickets

small bullet point Which station to use in Tel Aviv

small bullet point What’s the train like?

small bullet point Tel Aviv to Jerusalem by train in pictures

small bullet point Arrival at Jerusalem Malha station

small bullet point The King David Hotel

small bullet point Visiting the Old City in Jerusalem

small bullet point Jerusalem bus station, light rail & new fast train

lille punkttegn Jaffa-Jerusalem-jernbanen fra 1892, en kort historie

lille punkttegn tog fra Tel Aviv til Haifa, Akko & Be ‘ er Sheva

praktisk information: times & billetter

 • du kan tjekke togtider & billetpriser på Israel jernbaner websitewww.rail.co.il -klik på ‘engelsk’ øverst. Dette har også et jernbanenetkort. Du skal blot vælge Jerusalem Malha som din destination, hvis du vil bruge den klassiske rute, eller brug Jerusalem Yitjak Navon som destination, hvis du vil rejse via den nye hurtige linje. På denne side vil jeg tale om at bruge den klassiske rute…

 • togtider…

  togforbindelse Tel Aviv& Jerusalem via den klassiske rute hver time eller to på mandage-torsdage& søndage, rejsetid 1 time 40 minutter for den langsomme, snoede& scenic 82 km (51 mile) rejse, herunder en simpel ændring af tog på Bet shemesh station (normalt lige over bredden af den samme platform). På fredage kører tog hver time eller to indtil omkring 13:00, der er ingen service fredag eftermiddag og kun en sen aften service på lørdage efter mørkets frembrud. Du ankommer til Jerusalem Malha station.

 • hvor meget koster det?

  Tel Aviv til Jerusalem koster kun 23.50 shekels (venstre 4 eller $6) envejs. Børn under 5 år går gratis, men der er ingen reduktion for ældre børn, når de køber almindelige billetter.

 • Sådan køber du billetter…

  bare slå op, køb en billet fra selvbetjeningsmaskinerne eller bemandet billetkontor, og hop på det næste tog. Ingen reservation er nødvendig eller mulig. Selvbetjeningsmaskinerne accepterer kreditkort, pengesedler & mønter.

 • Ben Gurion Lufthavn til Jerusalem med tog…

  det er nemt at rejse mellem Ben Gurion Lufthavn& Jerusalem med tog. Du kan bruge de direkte tog ved hjælp af den nye fast link, der åbnede i 2018, denne mulighed er forklaret på theTrain travel in Israel side. Hvis du vil bruge den klassiske rute, der er beskrevet på denne side, tage et moderne tog med aircondition fraben Gurion Lufthavnsstation til Tel Aviv HaHagana station hvert 30.minut, bare tag ethvert tog, der vises som at gå til Nahariya. Skift i Tel Aviv HaHagana – og tag en kop fremragende kaffe og en kage fra cafe på overbroen-til toget til Jerusalem Malha. Der er masser af plads til bagage på togene, og turen er en fantastisk introduktion til Israel. Når du går tilbage til lufthavnen fra Tel Aviv, skal du tage ethvert tog fra Jerusalem Malha til Tel Aviv, skifte ved Tel Aviv HaHagana og kigge efter et tog, der går til Modi ‘ in Center, da disse alle ringer til Ben Gurion Lufthavn.

 • du finder oplysninger om andre togruter i Israel, herunder rejsen fra Tel Aviv til Haifa& Akko på siden togrejser i Israel.

 • ny hurtig linje til Jerusalem åbnede den 25.September 2018…

  en ny elektrificeret 160 km/t (100mph) linje er bygget mellem Tel Aviv og Jerusalem og ankommer til ny station overfor Jerusalems centrale busstation. Oprindeligt kører tog hvert 30.minut mellem Ben Gurion Lufthavn & Jerusalem tager 20 minutter, hvis du vil gå til eller fra Det centrale Tel Aviv, skal du skifte tog i lufthavnen. Tjenesten er startet som en gratis service, men steder skal bookes. Oprindeligt er kun et af de to spor åbnet, og togene er begrænset til 120 km/t, direkte tog mellem Tel Aviv og Jerusalem over denne nye hurtige forbindelse starter med tiden og kører med op til 160 km/t (100 mph) og tager kun 28 minutter.

Tel Aviv stationer… Se placeringskort

der er 4 stationer i Tel Aviv, Tel Aviv HaHagana, Tel Aviv HaShalom, Tel Aviv Savidor Center& Tel Aviv Universitet. Togene ringer overhovedet 4, så brug bare det, der er tættest på dit hotel. Savidor-Center og HaShalom er de vigtigste stationer med masser af vogne, der venter udenfor, når du har brug for dem, selvom HaHagana er tættest på old Jaffa.

der er en hurtig og enkel sikkerhedskontrol ved indgangen til alle israelske jernbanestationer, normalt med bagage røntgen& metaldetektorportal. Du går derefter gennem automatiske billetporte for at få adgang til platformene, der er en ekstra bred, hvis du har bagage.

Tel Aviv Savidor station Tel Aviv savidor ticket Hall

Tel Aviv savidor-Center station, åbnet i 1954 på den nye nord-syd-linje gennem Tel Aviv, bygget mellem kørebanerne på Ayalon-motorvejen for at forbinde jernbanen nord til Tel Aviv, der blev bygget i Haifa med jernbanen til Jerusalem.

Tel Aviv HaShalom station, exterior Through the ticket gates

Tel Aviv HaShalom station…

After buying a ticket, go through the ticket gates…

On board the train to Jerusalem…

togene, der bruges på denne rute, har aircondition, tæppe, Toiletter, stikkontakter på alle sæder& gratis trådløst internet. Disse danskdesignede tog er den eneste type, der kan forhandle de stramme kurver på den kurvede linje til Jerusalem, som oprindeligt blev bygget som en målerlinje, men konverteret til standardmåler (4′ 8,5″) af briterne i 1920. Rejsetips: den bedste udsigt er uden tvivl på venstre side af toget, der går mod Jerusalem. Der er ingen catering, så køb en kop kaffe og forsyninger på stationen, før du går ombord. Bemærk, at du fra 2017 skal foretage en let skift af tog hos Bet Shemesh. Da jeg tog billederne nedenfor, tog kørte direkte fra Tel Aviv.

Boarding the train to Jerusalem

Train to Jeruslaem at Tel Aviv HaHagana Seats on an IC3 train from Tel Aviv to Jerusalem

The journey…

landskab mellem Tel Aviv og Lod Lod station

i den første halve time efter at have forladt Tel Aviv kører toget hurtigt over landbrugsjord og lejlighedsvis felt af oliventræer til den gamle knudepunkt i lod – en af Israels jernbanes få originale stationer fra det 19.århundrede.

Tel Aviv-Jerusalem-toget nærmer sig Judean Hills

efter lod bremser toget, når det nærmer sig Judean Hills…

landskab i bakkerne mere landskab i bakkerne

toget begynder nu at dreje og dreje gennem tørre dale og kløfter…

Tel Aviv til Jerusalem tog snaking gennem dalene

du kan ofte se forsiden eller bagsiden af toget fra dit sæde…

mere sceneri fra toget

mere tørre landskab... passerer et andet tog

det er bare et enkelt spor – dit tog kan stoppe i en løkke for at passere et andet tog. Toget stopper ved Jerusalem bibelske Dyrepark, derefter Jerusalem Malha, slutningen af linjen.

bakker og oliventræer

Jerusalem Malha station… Se placeringskort

Jerusalem Malha station ligger i den sydvestlige del af byen nær Malcha indkøbscenter & stadion, en eller anden måde fra den gamle by eller faktisk fra hoveddelen af den nye by – det er den eneste virkelige ulempe ved at tage toget. Men der vil være masser af biler, der venter på Malha station, og en bil mellem Malha station og et hotel nær den gamle by koster omkring 75-80 NIS (14 eller $21) på måleren, eller du kan blive citeret 100 NIS ‘fast pris’. Alternatively, city bus routes 18 & 35 link Malha station to the Central Bus Station.

Trainsto Tel Aviv at Jerusalem Malha station Jerusalem Malha station, ticket hall

The King David Hotel…

det mest berømte hotel i Jerusalem og et vartegn i sig selv, theKing David Hotel åbnede i 1931. Bygningen blev brugt som det britiske administrative hovedkvarter i den senere del af den britiske mandatperiode (1917 til 1948) – faktisk blev den sydvestlige fløj sprængt i 1946 af Sionistiske aktivister, seehttps://en. I dag er det et fremragende luksushotel med stor karakter – og morgenmaden er ret god, også. Det er kun 15 minutters gang fra hotellet til Jaffa Gate ind i Den Gamle By. Værelserne på bagsiden af hotellet har udsigt over de gamle bymure. Der er mere information om dette hotel athttps://en./King_David_Hotel, og du kancheck priser & book et værelse her. Hvis dit budget ikke strækker sig, skal du i det mindste have en drink i baren… See location map

Rear of the King David Hotel, Jerusalem A room at the King David Hotel, Jerusalem

The old city of Jerusalem…

udsigt over Jerusalem Gamle By fra King David Hotel

udsigten over den gamle by fra King David Hotel, ser øst mod Jaffa Gate. Kong Davids Grav og værelset til den sidste nadver er til højre for dette billede, hvor du ser de to korte tårne, selvom hverken graven eller stedet for den sidste nadver historisk set sandsynligvis vil være på det sted!

Damascus Gate, Jerusalem Inside the Damascus Gate

The Damascus Gate, outside & in, perhaps the most impressive of the old city’s gates…

souks af den gamle by

vandrer soukerne i den gamle by i Jerusalem, nær Jaffa-porten.

Chruch af Den Hellige Grav korsets sted, Den Hellige Gravs Kirke

Den Hellige Gravs Kirke (over venstre) med (over højre) det påståede sted, hvor Jesus blev korsfæstet. Stedet er i et ovenpå værelse, fordi den oprindelige bakke var nivelleret, så foden af korset ville have været 4m over dagens jordoverfladen. Som navnet antyder, kirken er også bygget over stedet for Jesus grav – eller rettere, en af flere kandidater til dette sted. https://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_the_Holy_Sepulchre.

Den Vestlige Mur

Den Vestlige Mur

væg af Tempelbjerget, det helligste sted i jødedommen. https://en.wikipedia.org/wiki/Western_Wall.

Dome of the Rock, Jerusalem Oskar Schindler's grave's grave

Dome of the Rock, on Temple Mount…

Oskar Schindler’s grave…

busstation, letbane& ny Tel Aviv-Jerusalem hurtig linje. Se placering kort…

Jerusalem letbane: Jerusalems moderne sporvognslinje er nyttig til rejser mellem Damaskusporten i den gamle by og den centrale busstation i den nordvestlige del af den nye by. Du kan nemt købe en billet fra billetmaskinerne på ethvert sporvognsstoppested og hoppe på, seewww.citypass.co.il.

Central bus station: Busforbindelser til byer over hele Israel afgår fra hovedbusstationen, der er afbildet nedenfor til venstre – det er inde i et billigt indkøbscenter, og overraskende kører busserne fra 3.sal, når bygningen bakker op på en bakke. Der er et sikkerhedstjek ved indgangsdørene til busstationen.

ny hurtig linje til Tel Aviv: stationen til det nye hurtige tog til Tel Aviv vil være placeret her, faktisk er bygningen allerede stort set komplet bag hamsterne på den modsatte side af vejen og sporvognsstoppestedet fra busstationen. Den nye togforbindelse skal starte i slutningen af 2017 eller begyndelsen af 2018

Allenby-pladsen: lige omkring bagsiden af busstationen i den lille & fredelig Allenby-pladsen er monumentet til erobringen af Jerusalem i 1917, opført af briterne i 1920 ‘ erne og værd at se, seehttps://da /.

Jerusalem Central bus station jersualem letbane - med ny hurtig togstation i baggrunden

Jerusalems centrale busstation. Busserne kører fra 3. sal. Sporvognsstoppestedet Jerusalem Light Rail er lige ude af skud til højre.

Jerusalem sporvogn på den centrale busstation stop – og bag det, den nye station for det hurtige tog til Tel Aviv åbning sent 2017 eller begyndelsen af 2018.

Jaffa-Jerusalem jernbanen: en kort historie…

linjen fra Tel Aviv til Jerusalem blev åbnet i 1892 som Jaffa-Jerusalem jernbane, bygget som en enkeltsporet smalspor linje (metermåler) af franskmændene i det daværende Osmanniske Palæstina. Det blev konverteret til standardmåler (4 ‘ 8.5″) af briterne i 1920. Det har haft et hårdt liv: da osmannerne kørte det som tyskernes allierede i 1.Verdenskrig, sprængte briterne det op. Da briterne kørte det som Palæstinensiske jernbaner i den britiske mandatperiode fra 1917 til 1948, sprængte israelerne det i luften. Og da israelerne kørte det fra 1949 og fremefter med sit udgangspunkt skiftet fra Jaffa til Tel Aviv i 1950 ‘ erne, sprængte palæstinenserne det i luften. Det har dog overlevet indtil i dag næsten mod oddsene. Busser og biler på den mere direkte motorvej frarøvede det meget af sin trafik, i 1995 var der kun et tog om dagen, og i 1998 var banen forværret i en sådan grad, at linjen blev lukket i 6 år. Men banen blev repareret, og linjen åbnede igen i 2005 med en næsten timeservice og en ny Jerusalem-terminal ved Malha, dog mindre bekvemt placeret end den oprindelige station. Den gamle linje vil sandsynligvis fortsætte med at køre, selv efter at den nye Tel Aviv-Jerusalem fast line åbner i 2017/18 – som skulle tage al den mistede trafik tilbage fra busserne. For more information about the Jaffa-Jerusalem Railway seeen.wikipedia.org/wiki/ Jaffa%E2%80%93Jerusalem_railway.

Old Jaffa railway station Old 1920s carriage from the Jaffa-Jerusalem Railway

Old Jaffa station still stands,see location map. Den gamle station (HaTachana på hebraisk) fra 1892 og brugt indtil 1950 ‘ erne ligger på Tel Aviv-siden af Jaffa Gamle By, tæt ved havet. Det er blevet bevaret, vil du finde nogle udstillinger og oplysninger her, herunder en 1920 ‘ erne Palæstina jernbaner vogn, plus butikker & cafeer.

inde i den gamle station, Jerusalem Old Station, Jerusalem

Jerusalems gamle station står også stadig,se placering kort. Langt mere bekvemt placeret end den nye Jerusalem Malha station, Det er kun 10 minutters gang ned ad bakken fra King David Hotel. Denne station var i brug indtil 1998, da linjen lukkede på grund af sporets tilstand. Det er nu en detailhandel & underholdningskompleks med nogle udstillinger og historieudstillinger, cafeer og butikker, herunder en 1920 ‘ ers Palæstinensiske jernbanevogn.

tilbage til startsiden