Articles

mandelmælk vs. skummetmælk

du vil finde mælkelskere, der forsvarer deres komælk, det samme som du vil finde mandelmælkelskere, der forsvarer deres valg af mælk; sandheden er, at mandelmælk og skummetmælk har deres forskelle. Forskellene spænder fra smag til sundhedsmæssige fordele. Faktisk skifter mange mennesker fra komælk til et mælkealternativ, som mandelmælk, på grund af de sundhedsmæssige fordele forbundet med mandelmælk. Komælk blev engang betragtet som den bedste måde at få det calcium, kroppen har brug for, men mandelmælk tilbyder også calcium.

Ligheder

mandelmælk og skummetmælk er begge hvide med en vandig struktur. Mandelmælk og skummetmælk tilbyder begge protein; skummetmælk tilbyder dog en højere procentdel. De kommer begge tæt på det fede gram, de indeholder. De kan begge bruges i en bageopskrift med meget små forskelle.

Forskelle

skummetmælk kommer fra en ko, og mandelmælk fremstilles med mandler og vand. I modsætning til komælk er mandelmælk laktosefri. Dette gør det lettere at fordøje hos laktoseintolerante individer. En person med allergi over for nødder kan også have en lav tolerance for laktose i skummetmælk, og dermed kan ikke være i stand til at drikke enten mandel eller skummetmælk. Det er imidlertid rapporteret, at der er flere mennesker med laktoseintolerance, og derefter rapporterede tilfælde af allergiske reaktioner på mandler.

mandelmælk kan laves så frisk, som det er nødvendigt, og selvom det smager bedre koldt, kræver det ikke køling som skummetmælk. Skummetmælk, selvom den har mindre kalorier end sødmælk, har flere kalorier end mandelmælk. Mandelmælk giver fordelen ved ikke at have noget kolesterol, mættet fedt eller natrium, mens skummetmælk har mindst 5 mg kolesterol og 130 mg natrium.

rå mad

for den rå madentusiast er mandelmælk det bedre valg, da det ikke behøver at blive opvarmet eller kogt, i modsætning til komælk. Smag er alt, og mandelmælk smager intet som skummetmælk. Mandelmælk har en nøddeagtig smag og kommer også i vaniljesmag, som har en sødere smag.

babymad

skummetmælk anbefales aldrig som en babyformel, da den ikke giver tilstrækkelig næringsværdi. I Mellemøsten betragtes mandelmælk som en babymad. Det er hurtigt ved at blive et alternativ til babyer, der ikke kan lide smagen af komælk her i staterne også.

hjertesygdom

højt kolesteroltal og mættet fedt har været forbundet med hjertesygdomme. Mandelmælk indeholder ikke kolesterol og mættet fedt, hvilket gør det til et klogt alternativ til skummetmælk hos mennesker, der er i fare for hjertesygdomme.

Diabetes

for diabetikere, der søger at drikke mælk, giver mandelmælk et bedre valg end skummetmælk, da skummetmælk har flere kulhydrater. Kulhydrater nedbrydes i kroppen som sukker, hvilket ikke er et ønsket resultat for diabetikere.