Articles

Sådan opretter du et 360-Fotopanorama på din telefon

relateret kursus: Fotografering

med de voksende fremskridt inden for telefonkameraer og programmer bliver 360 fotos mere udbredt. I dag vil jeg tale om, hvordan man tager et 360-foto og sfæriske panoramaer med din telefon.

læs videre for at se nogle af apps og tip til 360 panoramafotografering!

panoramafoto af en by skyline om natten
foto af Adrianna Calvo fra Peksel

hvad du skal følge denne tutorial

der er mange 360 panorama foto apps. Det er let at gå tabt ved at prøve at beslutte, hvilken man skal bruge. For at hjælpe dig med dette valgte jeg mine 3 yndlingsapps. Du kan hente dem gratis fra Google Play (Android) eller AppStore (iPhone). De vil give dig en god start i 360 Panorama verden. Du kan eksperimentere senere med andre apps, hvis du føler, at du har brug for det.

for at følge denne tutorial skal du installere:

– Google Gadevisning

– DMD Panorama

et skærmbillede af DMD Panorama app

– Panorama kamera: 360 fotos (eller P360)

skærmbillede af Panorama kamera app til 360 fotos

– 360 panoramafremviser: hvis du prøver at åbne dit 360 Panorama som ethvert andet billede, vil du se det som et deformeret panorama. For fuldt ud at nyde de 360 fotos i din telefon har du brug for en seer som Seermake-VR360 Photo Editor HD

for at spare tid kan du først gå ind i Google Play/AppStore, søge efter hver app og installere dem alle. På denne måde kan du følge denne vejledning uden at stoppe din arbejdsgang for at installere apps. Når du har eksperimenteret med dem og besluttet, hvilken du kan lide mest, kan du afinstallere resten.

1. Brug Google Gadevisning til at oprette sfæriske fotos

dine første trin efter installation af Google Gadevisning

Google Gadevisning er en app oprettet til at dele dine sfæriske panoramaer, så den har en masse funktioner til det. Første gang du bruger denne app, skal du passere en række farverige indbydende skærme. Klik bare på Næste, indtil du kommer til appens Udforsk-skærm.

skærmbillede af Google Gadevisning sfærisk 360 fotoapp

Ved første øjekast ligner Gadevisning Google Maps eller Google Earth. Du vil bemærke, at visse lande er svømmehud med blå linjer. Du vil også se et lille personformet ikon (kaldet Pegman) midt på skærmen. Du kan trække Pegman over kortet, og så vil du se under ham 360-billedet tættest på det sted, du placerer ham.

skærmbillede af Google Gadevisning sfærisk 360 fotoapp

Bliv fortrolig med Google Gadevisningsfaner for at få mest muligt ud af det

Når du ser på toppen af kortet, vil du se, at der er fem faner (træk til venstre og højre for at se dem alle):

skærmbillede af Google Gadevisning sfærisk 360 fotoapp

– Featured: her kan du tjekke udvalgte samlinger fra hele verden. Det er et godt sted at lære nye steder at kende og få inspiration til 360 fotos.

-Udforsk: lader dig se alle de 360 billeder og virtuelle ture på gaden visning. Interfacet svarer til Google Maps, men med meget mere vægt på Gadevisningsfunktionen.

– profil: her finder du alle de 360 fotos, du allerede har offentliggjort / delt i Google Gadevisning. Når du har offentliggjort 50 billeder, vil du blive betragtet som en betroet fotograf. Derefter vil du være i stand til at deltage i et program kaldet lokale guider.

-privat: Du kan se alle de 360 billeder, du har i din enhed. Kun du kan se disse fotos, medmindre du offentliggør dem.

– bidrage: Google Street visning foreslår steder i nærheden af dig at gå tage 360 billeder og dele dem på app. Det er en måde at opmuntre dig til at samarbejde og gøre deres fotosamling større.

Sådan fanger du dit 360-Panorama ved hjælp af Google Gadevisning

Klik på det orange kameraikon og vælg ‘Tag en fotosfære’ fra de tre mulige muligheder.

skærmbillede af Google Gadevisning sfærisk 360 fotoapp

din skærm viser en lille kameraramme med en cirkel i midten og en orange plet, der svæver rundt.

skærmbillede af Google Gadevisning sfærisk 360 fotoapp

Hold din telefon lodret og tæt på dit ansigt. Du skal flytte telefonen, indtil du klarer at placere den orange prik inde i cirklen. Når du gør det, tager telefonen automatisk et billede, og den orange prik bevæger sig. Du skal fortsætte med at søge efter disse prikker og tage billeder på denne måde, indtil du fuldfører 360-kuglen.

skærmbillede af Google Gadevisning sfærisk 360 fotoapp

Hvis du ikke kan lide det foto, du lige har taget, kan du fortryde det og lave et nyt ved hjælp af ikonet “baglæns” nederst til venstre. Når du er tilfreds med resultatet, skal du trykke på afkrydsningsfeltet, og dit foto gemmes på din enhed.

se dine endelige billeder i Google Street-visningen

Når appen har syet fotos i fotosfæren, kan du se de endelige billeder på fanen Privat. Klik på billedet, og flyt det rundt ved at røre ved din skærm. Hvis du klikker på det lille kompassikon, bevæger dit billede sig med din telefonbevægelse. Dit billede vises også i telefonens galleri, men du vil kun se det som et fladt billede.

sløre elementer i fotosfæren for at holde individuel privatliv

Nogle gange vil du fange folk i dine billeder. Medmindre du har deres samtykke til at offentliggøre deres fotos, skal du sløre deres ansigter. For at gøre det skal du flytte billedet, indtil du placerer ansigtet i visningen. Klik og hold på det område, du vil sløre ud. Google Gadevisning vælger området og spørger dig, om du vil sløre det.

skærmbillede af oprettelse af et 360-foto med Google Gadevisningsapp

Klik på afkrydsningsfeltet for at bekræfte. Du kan fortryde det ved at trykke og holde på rektanglet i det valgte område.

skærmbillede af oprettelse af et 360-foto med Google Gadevisningsapp

Du kan bruge dette værktøj ikke kun til ansigter, men til noget. Du kan for eksempel sløre tekster, dele af bygninger eller en bils nummerplade.

Sådan deler du dine 360 billeder med andre

det er nemt at dele dit billede i Google Gadevisning. På fanen Privat skal du vælge det foto, du vil uploade, og du vil se en blå bjælke med uploadikonet. Du kan også sende filen til bestemte personer via e-mail, som du ville sende en billedfil. Dette skal gøres fra telefonens galleri. For at se billedet korrekt skal modtageren bruge en fotosfærefremviser (f.eks.

2. Prøv appen Panorama for at oprette enkle 360 fotos

Klik på kameraikonet i højre nederste hjørne, hold din enhed lodret og tryk på skærmen for at starte.

skærmbillede af oprettelse af et 360-foto med Panorama-app

din telefon skal tage det første billede. Bemærk, at du har et blåt og hvidt Yin-yang symbol.

skærmbillede af oprettelse af et 360-foto med Panorama-app

Når du har taget det første billede, opdeles symbolet. For at fortsætte med at fange resten af billederne skal du flytte din telefon, indtil det blå ikon slutter sig til det hvide. Gentag, indtil du er færdig med en 360-tur. Med denne app konstruerer du ikke en hel fotosfære, så du har meget færre billeder at tage. Det tager dig mindre end et minut.

skærmbillede af oprettelse af et 360-foto med Panorama-app

for at dele billedet skal du vælge det fra dit galleri, klikke på delingsikonet og vælge den bedste mulighed for dig. Upload det enten til Dermandar (dette er navnet på samfundet af brugere af denne App. Du skal logge ind for at få et brugernavn), dele billede (som ethvert andet normalt foto) eller eksportere til dit galleri.

eksperimenter med Appfunktionerne for at forbedre dine panoramaer

Panorama er enkel at bruge, men det har også nogle gode funktioner. Du kan justere hvidbalancen, låse eksponeringen, tænde din telefon flash eller tilføje en effekt til dine fotos. Jeg kan især godt lide låseksponeringsfunktionen, fordi du kan beholde eksponeringsindstillingerne.

skærmbillede af oprettelse af et 360-foto med Panorama-app
Vælg panoramafunktionerne lige før du begynder at tage dit billede: 1) hvidbalance 2) eksponering 3) Flash 4) filtre 5)HDR 6) High definition (fås med Pro-version)

3. Opret dit 360 Panorama på få sekunder ved hjælp af P360-appen

med denne app er indfangningsprocessen nem og hurtig. Som med andre apps skal du starte med at trykke på kameraikonet og følge prikkerne, indtil du er færdig med panoramaet.

skærmbillede af P360 app

skærmbillede af oprettelse af et panorama med P360 app

skærmbillede af oprettelse af et 360 foto med P360 app

sørg for at holde telefonen oppe i stående tilstand. Når dette er gjort, vil appen sy dine billeder og gemme dem i galleriet. Hvis du opgraderer til Pro-versionen af appen, kan du endda sy billedet senere for at spare batteri på farten.

skærmbillede af syning af et panorama med P360 app

Del dine 360 panoramaer med P360

du finder dine fotos i dit appgalleri. For at dele dem skal du vælge billedet og klikke på delingsikonet. Du kan dele med en 3D-fremviser (du skal registrere dig som bruger), eller du kan dele den til Facebook. Appen gemmer også panoramaerne i et album i dit galleri. Du kan dele dem derfra som et almindeligt billede.

Hvis du er en Instagrammer, vil du finde det nyttigt at vide, at du nemt kan dele dine 360 Panoramaer. Vælg det billede, du vil dele, klik på Redigeringsindstillingen, og vælg Instagram.
skærmbillede af deling af et 360-foto med P360-app
skærmbillede af deling af et 360-foto med P360-app
appen vil skære dit Panorama i flere 1-1-billeder. Du kan derefter vælge dem for at sende dem som et indlæg med flere fotos.

skærmbillede af skæring af et panoramafoto med P360 app
det skivede panorama vil have et vandmærke, der kan fjernes i Pro-versionen.

transformer dine panoramaer til små planeter ved hjælp af P360

Dette er en sjov funktion, som ikke alle 360 Panorama-apps tilbyder.

i P360 skal du vælge indstillingen Tiny Planet i dit galleri.

et skærmbillede af at lave små planeter foto ved hjælp af P360 app

Klik på + for at vælge det Panorama, du vil transformere.

et skærmbillede af at lave små planeter foto ved hjælp af P360 app

du kommer til de små Planetindstillinger.

et skærmbillede af at lave små planeter foto ved hjælp af P360 app

på denne skærm kan du lege med skyderne, indtil du er tilfreds med resultatet. Klik derefter på Hent og del. Den app kommer til at gemme billedet i dit galleri. Det vil have et vandmærke, der kun kan fjernes i Pro-versionen.

Cool lille planet lavet med Panorama 360
det endelige billede vil have et vandmærke. Du kan tage det ud, hvis du opgraderer til Pro-versionen.

Generelle tip til at tage 360 panoramaer og Fotosfærer

at tage panoramaer og fotosfærer kræver tålmodighed. Prøv at undgå at have mennesker, dyr eller bevægelige genstande i rammerne. Du kan ende med nogle grimme forvrængninger. Hvis du vil medtage nogen i billedet, skal du bede dem om at flytte så lidt som muligt, indtil du er færdig.

skærmbillede fra en panorama-app

undgå nærbilleder og små steder. Elementer, der er tæt på kameraet, har tendens til at blive syet på ulige måder. Dette sker på grund af ændringer i vinkler mellem de rammer, du tager. Dette vil skabe forvrængninger og uoverensstemmelser i det endelige billede.

at tage den nederste del af fotosfæren er altid udfordrende. Hvis gulvet ikke er vigtigt for dig, kan du lade det være som det er eller sløre det for at få det til at se glat ud. Hvis gulvet er vigtigt for billedet, kan du prøve at bruge en selfie-pind.

almindelige spørgsmål

Hvordan laver du 360 billeder?

for at lave et 360-billede skal du installere en app, der aktiverer denne funktion til din telefon, f.eks. Når du har appen, skal du følge dens guider og tage alle de krævede fotos. Den app vil sy disse billeder sammen i en 360 billede.

Hvordan tager jeg panoramabilleder?

de fleste kameraapps i dag leveres med en “panorama” – funktion. For at oprette et panorama skal du vælge denne funktion og tage et foto efter appens instruktioner. Du bliver nødt til at flytte kameraet vandret eller lodret for at fange det ønskede område. Du kan også sy individuelle fotos ved hjælp af fotosømningsprogrammer.

Hvordan laver du et 3D-Panorama?

for at gøre din fotosfære eller 360 panoramaer til 3D har du brug for et par VR-briller og en panoramabeviser-app, der muliggør VR-visning på din telefon. Sæt brillerne op, aktiver VR-funktionen i appen, og nyd dine panoramaer og fotosfærer i en fordybende 3D-oplevelse.

panoramabillede af en sø og bjerge
foto af Kamran Khan fra Peksels

konklusion

360 panoramaer og fotosfærer er et billede af en sø og bjerge antastisk måde at dele dine oplevelser på. Jeg opfordrer dig til at udforske og eksperimentere med denne nye måde at tage fotos på. Prøv flere apps og se, hvad der passer dig bedst. Vær tålmodig og metodisk, når du tager billederne. Med lidt øvelse vil du snart have fantastiske kreationer at dele med verden.