Articles

Historical Society of Pennsylvania

få sygdomsudbrud i det tidlige Amerikas historie viste sig at være lige så tragiske som Philadelphia gul feber epidemi af sommeren, 1793, og færre har stadig dvælet længere i historisk hukommelse. Et travlt centrum for international handel og handel, der hilste mennesker, varer og patogener fra hele verden velkommen, Philadelphians var godt bekendt med smitsomme sygdomme inden udbruddet i 1793. Byen havde endda kendt sporadiske udbrud af gul feber på forskellige punkter gennem det attende århundrede. Men den frygtede sygdom vendte tilbage til Philadelphia med hævn i sommeren 1793 via Vestindiske handelsskibe, der transporterede franske flygtninge, der flygtede fra øen Santo Domingo i lyset af langvarig civil uro og slaveoprør. Over to tusind flygtninge strømmede ind i Philadelphia, hvoraf nogle var bukket under for gul feber til søs. Med disse handelsskibe kom det værste udbrud af smitsomme sygdomme, som byen hidtil havde oplevet.

tilfælde af “pest”, som nogle henviste til gul feber, spredte sig hurtigt fra boligområder omkring Filadelfias havn til andre distrikter i hele byen. Selvom beboere i fattige kvarterer syntes særligt sårbare over for infektion, kunne ingen undslippe sygdommens terror. Da budskabet spredte sig om, at gul feber var vendt tilbage til Philadelphia, flygtede mange velhavende beboere til deres landejendomme eller slægtninges hjem. Kommercielle og statslige operationer går i stå. De, der ikke kunne undslippe byen, var vidne til uhyggelige scener med sygdom og død omkring tilsyneladende hvert gadehjørne. Gul feber krævede 5.000 liv, eller ti procent af Filadelfias befolkning, mellem 1.August og 9. November 1793.

gul feber er en virus, der overføres mellem mennesker af myg. Denne overførselsmetode var imidlertid ukendt i det attende århundrede; myggenes rolle i bæringen af sygdommen blev først foreslået i 1881, og vira blev først opdaget meget senere. Kimteorien om spredning af infektionssygdomme forblev uprøvet i de sidste år af det attende århundrede, hvilket hæmmede overvejelsen af mulige årsager til sygdommen. Korrekt forebyggelse, diagnose og behandling af gul feber opstod som spørgsmål om hektisk og ofte omstridt offentlig debat i Philadelphia og i hele det unge USA. Philadelphia var centrum for det tidlige nationale amerikanske økonomiske, politiske og kulturelle liv. Forringelsen af byen på grund af sygdom udgjorde potentielt alvorlige konsekvenser for regionen og faktisk hele landet. En følelse af mystik omkring sygdommens oprindelse og transmission uddybede kun offentlighedens terror.

kommentatorer under og efter den gule Feberepidemi observerede, at episoden bragte det bedste og værste ud i Filadelfias beboere, da kommunale ledere, fremtrædende læger og hverdagsbeboere kæmpede for at forstå årsagen til gul feber, for at styre udbruddet og for at undslippe dets brutale vej. Mens ingen lykkedes at udrydde sygdommen, historiske beretninger om byens livlige reaktion på feberen afslører meget om det borgerlige, kulturelle og intellektuelle arbejde i det tidlige Amerikas største og mest velstående by.

lektionen præsenteret her—hvad lægen bestilte: Dr. Benjamin Rush reagerer på gul feber—implementeres bedst i slutningen af en længerevarende enhed på den gule Feberepidemi i 1793, efter at eleverne har erhvervet tilstrækkelig kontekstuel baggrund til at forfølge selvstændigt arbejde med primære kilder relateret til epidemien.

emner

18. århundrede

samfund og offentlig Service

Philadelphia

videnskab og medicin

store ideer

Pennsylvania historie

perspektiv på begivenheder

væsentlige spørgsmål

hvilken rolle spiller flere årsagssammenhænge i beskrivelsen af en historisk begivenhed?

hvilken rolle har analyse i historisk konstruktion?

begreber

  • Historiske færdigheder (organisering af information kronologisk, forklaring af historiske problemer, lokalisering af kilder og undersøgelse af materialer, syntese og evaluering af beviser og udvikling af argumenter og fortolkninger baseret på beviser) bruges af en analytisk tænker til at skabe en historisk konstruktion.

  • stat og lokal historie kan tilbyde en individuel, kræsne dom i det offentlige og personlige liv, levere eksempler til at leve og tænke på sig selv i dimensionerne af tid og rum.

  • biografi er en historisk konstruktion, der bruges til at afsløre positive og/eller negative påvirkninger, som et individ kan have på Pennsylvania ‘ s samfund.

  • tekstmæssige beviser, materielle artefakter, det byggede miljø og historiske steder er centrale for at forstå Pennsylvania ‘ s historie.

kompetencer

  • analyser samspillet mellem kulturelle, økonomiske, geografiske, politiske og sociale relationer for et bestemt tidspunkt og sted.

  • syntetiser en begrundelse for studiet af individer i Pennsylvania historie.

  • analyser en primær kilde for nøjagtighed og bias og forbind den til en tid og et sted i Pennsylvania.

baggrundsmateriale til lærer

Halse Anderson, Laurie. Feber 1793. Ny York: Simon & Schuster bøger til unge læsere, 2000.

Estes, J. værd, og Billy G. Smith. En melankolsk Ødelæggelsesscene: det offentlige svar på 1793 Philadelphia gul feber epidemi. Canton, MA: College of Physicians of Philadelphia og bibliotek selskab i Philadelphia, 1997.

hylle, J. H. Bring dine døde ud: Den store pest af gul feber i Philadelphia i 1793. Philadelphia: University of Pennsylvania Press, 1949.Rosenberg, Charles E. ” Den terapeutiske Revolution: medicin, mening og Social forandring i det nittende århundredes Amerika.”Perspektiver i biologi og medicin 20, nr. 4 (sommer, 1977): 485-506.

“gul feber” af Simon Finger – et essay i Encyclopedia of Greater Philadelphia

mange andre Philadelphia organisationer har skoleprogrammer og lektion om gul feber. Se links og relateret indhold på denne side for nogle eksempler.

end of Unit Assessment

På baggrund af deres primære kilde viden om Dr. Rushs gul feber diagnose og behandlingsprocedurer, vil eleverne analysere to breve fra venner af Dr. Rush skrevet under epidemien i 1793 og et brev, som Rush skrev til en medlæge under udbruddet. Brevene tilbyder modsatte synspunkter om effektiviteten af Rushs metoder. Studerende vil: 1) læse dokumenterne; 2) opsummere dokumentets indhold; 3) evaluere fordelene ved Dr. Rushs beslutningstagning; 4) Placer dokumenterne i forbindelse med gule Feberpatientbreve analyseret i klassen; og 5) Overvej, hvordan de og deres familie kunne have reageret på den gule Feberepidemi, hvis de havde boet i Philadelphia i 1793.

fordel en” opgave ” dokumentpakke (inklusive instruktioner, to bogstaver og spørgsmål regneark) til hver elev. Instruer eleverne om at åbne dokumentpakkerne til siden retninger. Bed om frivillige til at læse anvisningerne og essayspørgsmålene højt. Side gennem pakkerne med eleverne, så de bliver fortrolige med hvert bogstav. Gennemgå ordforråd ord placeret på de sidste to sider af dokumentpakken. Studerende vil skrive tre til otte-sætning svar på hver af de fem essay spørgsmål. Når du besvarer spørgsmålene, studerende skal trække på noter taget i løbet af klassen på deres “hvad lægen bestilte: Dr .. Benjamin Rush reagerer på gul feber” Sagsark samt ny indsigt hentet fra bogstaverne i Vurderingsdokumentpakken. Mind eleverne om, at de skal aflevere både det udfyldte sagsark og essayspørgsmålene for at få fuld kredit for opgaven.

Vurder studerendes svar på fire kriterier: 1) Brug af komplette sætninger; 2) korrekt grammatik og stavning; 3) Brug af enhedsordforråd og 4) i hvilket omfang studerende støtter deres påstande med beviser trukket fra primære kilder (både Sagsarket og bogstaverne i Vurderingsdokumentpakken). Eksempler på svar udviser høj forståelse af primært kildeindhold, evne til at relatere primære kilder til kontekstuel viden om epidemien med gul feber, og empatisk indsigt i situationen for Filadelfias læger og patienter under udbruddet.

Hvis klassetiden tillader at følge opgavens afslutning, skal du bede eleverne om at dele tanker om, hvordan de tror, at de og deres familier måske har reageret på gul feber, hvis de havde boet i Philadelphia i 1793.