Articles

Fotball | nbcolympics.com

Spillet

Hver side kan ha 11 spillere på banen om gangen: 10 feltspillere og en keeper. Lag er tillatt maksimalt tre innbyttere per kamp, pluss en ekstra innbytter hvis spillet går til ekstra tid. Spillere som er erstattet ut av spillet kan ikke gå tilbake i senere.

hvert spill vil bestå av to 45-minutters halvdeler med en 15-minutters pause i mellom. Dommere kan legge til «stopptid» til slutten av hver halvdel for å gjøre opp for tapt tid i løpet av halvparten på skader eller andre forstyrrelser. Dette overstiger vanligvis ikke 5-6 minutter i en halv (og det er på høysiden).

Bånd vil ikke bli brutt under gruppespillet. I kvartfinaler og utover (også referert til som «knockout-runder»), hvis lagene er bundet på slutten av reguleringen, vil de ha en 5-minutters pause før de spiller to 15-minutters perioder med ekstra tid, med bare en kort «drikkepause» i mellom. Ekstra tid er ikke plutselig død, så hele 30 minutter vil bli spilt selv om ett lag går foran tidlig.

hvis lagene forblir uavgjort ved slutten av ekstraomgangen, vil de gå til en shootout med fem spillere, hvor hvert lag vil utpeke fem spillere til å ta et straffeslag mot den motsatte målvakten. Lagene vil alternere med å ta sine fem skudd. Hvis gapet mellom lagene på noe tidspunkt blir stort nok til at ett lag ikke matematisk kan fange det andre, vil resten av skuddene ikke bli tatt.hvis lagene forblir bundet etter 5-spiller shootout, fortsetter shootout i en «sudden death» runde, med de samme spillerne for hvert lag skyting i samme rekkefølge, til ett lag bommer og den andre gjør sitt skudd.

Turneringen

både menns og kvinners turneringer vil bestå av følgende faser av konkurransen:

• Gruppespill
  • Kvartfinaler
  • Semifinaler
  • Medaljekamper (Gull & Bronse)

i både menns og kvinners turneringer vil kvartfinaler gjennom medaljekampene bli spilt i en knockout-stil brakett, med de to taperne i semifinalen som spiller i bronsemedaljekampen.

Gruppestadiet-Menn (16 lag)

Lagene er delt inn i fire grupper på fire basert på seeding og uavgjort.

Hvert lag vil spille tre kamper i gruppespill-en mot hvert annet lag i sin gruppe. Lagene vil tjene 3 poeng for en seier, 1 poeng for uavgjort, og 0 poeng for tap. Basert på disse opptjente poeng, de to beste lagene i hver gruppe vil gå videre til kvartfinalen.

hvis lagene er bundet med samme antall poeng etter gruppespillet, vil uavgjort bli brutt med følgende kriterier: målforskjell på tvers av alle kamper, etterfulgt av totalt antall mål scoret i løpet av etappen. Det er et sekundært sett med prosedyrer hvis slipset fortsatt ikke er ødelagt. (Merk: mens de fleste lagsporter ville se på head-to-head-posten mellom de to bundet lagene for å bryte slipset, er dette ikke noe som vurderes i fotball.)

Gruppestadiet-Kvinner (12 lag)

Lagene er delt inn i tre grupper på fire basert på seeding og uavgjort.

Hvert lag vil spille tre kamper i gruppespill-en mot hvert annet lag i sin gruppe. Lagene vil tjene 3 poeng for en seier, 1 poeng for uavgjort, og 0 poeng for tap. Basert på disse opptjente poeng, lagene rangert første og andre i hver gruppe og de to beste lagene blant de som plasserer tredje vil gå videre til kvartfinalen.

Tiebreak-reglene er de samme som i herreturneringen.