Articles

Martinsville winnaars en verliezers

een blik op de Martinsville winnaars en verliezers:

winnaars

Chase Elliott — in een must-win situatie deed Elliott precies die zondag op Martinsville. Dat stuurt hem naar het kampioenschap 4 voor de eerste keer in vier pogingen. “Ik ben gewoon zo trots om te kunnen worden gesteund in een hoek als dat en hebben om te winnen,” Elliott vertelde NBC Sports. “Ik heb het gevoel dat dat is wat we hebben gemist de afgelopen vier of vijf jaar en presteren als we geen keuze hebben.”Tyler (T. J.) Semke-Jackman voor Chase Elliott’ s team. Hij herkende dat hij te vroeg van de pitmuur was gesprongen, ging terug naar de muur om het met zijn voet te labelen voordat hij enig werk aan de auto had uitgevoerd, en voldeed aan de eis in sectie 10.9.8.g in het regelboek waarin staat: “als de voeten van een bemanningslid voortijdig het wegdek van de put raken voorafgaand aan het onderhoud van het voertuig, kan(kunnen) genoemde bemanningslid (s) hun positie herstellen terug naar of achter de onderhoudsmuur voorafgaand aan het onderhoud van het voertuig om een boete te voorkomen. Elliott verliet pit road vierde. Als Semke niet terug was gegaan om de muur te markeren, zou Elliott zijn gestraft en opnieuw gestart aan het einde van het veld. Hij zou buiten de top 20 zijn geweest met minder dan 150 ronden te gaan.Denny Hamlin en Brad Keselowski — ze behaalden de laatste twee plaatsen in het Championship 4 field, samen met Joey Logano en Chase Elliott.Harrison Burton-Won de Xfinity race op Martinsville, de eerste race sinds 2006. De overwinning was zijn tweede op rij. Hij werd ook de jongste series winnaar op Martinsville, het breken van het record gehouden door zijn vader Jeff.= = = = Team Penske — zet voor het eerst twee Bekerauto ‘ s in het kampioenschap 4 en laat Austin Cindric racen voor een titel in de Xfinity Series.

LOSERS

Fans huilen fout — hoewel het playoff-systeem is ontworpen om rijders die het meest winnen het grootste voordeel te geven, garandeert het systeem nooit dat deze rijders een automatische ligplaats krijgen in het kampioenschap 4. Dat Kevin Harvick de titelrace niet haalde na een seizoen met negen overwinningen is jammer. Maar zoiets moest gebeuren in dit formaat. In 1985 won Bill Elliott 11 races en werd tweede voor de titel van Darrell Waltrip (drie overwinningen); in 1996 won Jeff Gordon 10 races en eindigde als tweede voor Terry Labonte (twee overwinningen) voor de titel; en in 2004 won Jimmie Johnson acht races maar eindigde als tweede voor het kampioenschap van Kurt Busch (drie overwinningen).

Kevin Harvick-Spectacular seizoen zal eindigen zonder te lopen voor een kampioenschap. In de vijf shorttrack races van dit seizoen had hij één overwinning en twee top 10 ‘ s. Hij eindigde als 15e op Martinsville in juni en 17de op zondag na het verliezen van zeven plaatsen in de laatste ronde nadat hij Kyle Busch tegenkwam.Toyota – een jaar nadat Toyota drie van de vier auto ‘ s had in de Cup-titel race (en de titel won met Kyle Busch), kreeg het nauwelijks één in dit jaar met Denny Hamlin. Hij is Toyota ‘ s enige coureur racen voor een kampioenschap deze week in Cup, Xfinity en vrachtwagens.