Martinsville vinnare och förlorare

en titt på Martinsville vinnare och förlorare:

vinnare

Chase Elliott — i en måste-vinn-situation gjorde Elliott just den söndagen på Martinsville. Det skickar honom till Championship 4 för första gången i fyra försök. ”Jag är bara så stolt över att kunna backas in i ett sådant hörn och måste vinna,” sa Elliott till NBC Sports. ”Jag känner att det är vad vi har saknat de senaste fyra eller fem åren och utför när vi inte har något val.”

Tyler (T. J.) Semke — Jackman för Chase Elliotts lag. Han kände igen att han hade hoppat från gropväggen för tidigt, gick tillbaka till väggen för att märka den med foten innan han hade utfört något arbete på bilen och uppfyllde kravet i avsnitt 10.9.8.g i regelboken som säger: ”om en besättningsmedlems fötter i förtid berör gropens vägyta före service av fordonet, kan nämnda besättningsmedlem(er) återupprätta sin position tillbaka till eller bakom serviceväggen före service av fordonet för att undvika straff.”Elliott lämnade pit road fjärde. Hade Semke inte gått tillbaka för att märka väggen, Elliott skulle ha straffats och startats om i fältets svansände. Han skulle ha varit utanför Topp 20 med mindre än 150 varv kvar.

Denny Hamlin och Brad Keselowski — de säkrade de sista två platserna i Championship 4-fältet och gick med i Joey Logano och Chase Elliott.

Harrison Burton-vann Xfinity-loppet på Martinsville, serien ’ först där sedan 2006. Segern var hans andra i rad. Han blev också den yngsta serievinnaren på Martinsville och slog rekordet som hans pappa Jeff hade.

Team Penske — sätter två Cupbilar i Championship 4 för första gången och har Austin Cindric racing för en titel i Xfinity-serien.

LOSERS

Fans gråter foul — medan playoff-systemet är utformat för att ge förare som vinner mest under hela säsongen den största fördelen, garanterar systemet aldrig dessa förare en automatisk kaj i Championship 4. Att Kevin Harvick misslyckades med att göra titelloppet efter en nio-win-säsong är olyckligt. Men något sådant skulle säkert hända i detta format. Även i tidigare format vann förare som vann flest lopp inte titeln, särskilt 1985 när Bill Elliott vann 11 tävlingar och slutade tvåa för titeln till Darrell Waltrip (tre segrar); 1996 när Jeff Gordon vann 10 tävlingar och slutade tvåa mot Terry Labonte (två segrar) för titeln; och 2004 när Jimmie Johnson vann åtta tävlingar men slutade tvåa för mästerskapet till Kurt Busch (tre segrar).

Kevin Harvick-spektakulära säsongen kommer att sluta utan att köra för ett mästerskap. I de fem korta banorna den här säsongen hade han en seger och två topp 10-tal. Han slutade 15: e på Martinsville i juni och 17: e på söndagen efter att ha förlorat sju platser i sista varvet efter att han stötte på Kyle Busch.

Toyota-ett år efter att Toyota hade tre av de fyra bilarna i Cuptiteltävlingen (och vann titeln med Kyle Busch) fick det knappt en i år med Denny Hamlin. Han är Toyotas enda förare racing för ett mästerskap i veckan i Cup, Xfinity och lastbilar.